Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καταγγέλλει “αντεργατικούς σχεδιασμούς της Τράπεζας Πειραιώς”

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καταγγέλλει “αντεργατικούς σχεδιασμούς της Τράπεζας Πειραιώς”

Ανακοίνωση του Εργατουπαλληλικού Κέντρου Αγρινίου:

Το Ε.Κ.Α. καταγγέλλει στους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής τις μεθοδεύσεις και τους αντεργατικούς σχεδιασμούς της Τράπεζας Πειραιώς για απόσχιση του RBU, που θα έχει σαν αποτέλεσμα μαζικές απολύσεις εργαζομένων που απασχολούνται σ’ αυτό.
Πανελλαδικά στο τμήμα αυτό δουλεύουν περίπου 1.200 εργαζόμενοι , οι οποίοι ακούνε διευθυντικά στελέχη να ανακοινώνουν ότι είτε θα απολυθούν είτε θα μετακινηθούν σε ιδιωτικές εταιρείες που θα αναλάβουν να διαχειριστούν τα κόκκινα δάνεια . Ανάλογο προβλέπεται το μέλλον και για τους εργαζόμενους των άλλων τραπεζών.
Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. είναι στο πλευρό των εργαζομένων και στον αγώνα που κάνουν για να διατηρήσουν τα εργασιακά – μισθολογικά τους δικαιώματα και τους καλεί να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στα σχέδια των τραπεζών.
Οι σχεδιασμοί τους είναι δεσμεύσεις των μνημονίων όλων των κυβερνήσεων . Με τη νέα ανακεφαλοποίηση των τραπεζών, που ετοιμάζεται, θα κληθούν και πάλι οι εργαζόμενοι και ο λαός να πληρώσουν καθώς η επιβίωση των τραπεζών , η «ανάπτυξή» τους, προϋποθέτει τσάκισμα των εργαζομένων και χιλιάδες κατασχέσεις σπιτιών .
Με τον αγώνα μας μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια.
ΤΟ Δ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.