Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, 2020

To KKE καταγγέλει περιβαλλοντικό έγκλημα στην κορυφή του Μπούμστου

με τη νέα εγκατάσταση αιολικού πάρκου στα Ακαρνανικά ‘Ορη

1« Συνεχίζεται το περιβαλλοντικό έγκλημα με τη νέα εγκατάσταση αιολικού πάρκου στα Ακαρνανικά ‘Ορη στην κορυφή του Μπούμστου!» υποστηρίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραίτης (παράλληλα υποψήφιος δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας) και Νίκος Καραθανασόπουλος (υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας). Κατέθεσαν μάλιστα ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ζητώντας απάντηση στο «αν σκοπεύει να σταματήσει η συγκυβέρνηση την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και την καταστροφή του περιβάλλοντος στα Ακαρνανικά όρη»

Η «Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας» ενέκρινε μια ακόμη άδεια για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στα Ακαρνανικά όρη. Αφορά στην εγκατάσταση αιολικού σταθμού, ονομαστικής ισχύος 16 MW, στην κορυφή του Μπούμστου. Είναι η δεύτερη άδεια που ενέκρινε η «Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας» στα Ακαρνανικά όρη, που ανήκουν στη Ζώνη Ειδικής Προστασίας για την Ορνιθοπανίδα, συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των οικότοπων της Ελλάδος με αξιοσημείωτη βλάστηση και σπάνια ενδημικά φυτά και πτηνά, τα οποία φιλοξενούνται στην εν λόγω περιοχή. Είναι ένα μοναδικής ομορφιάς τοπίο, με πηγές και υδροφόρους ορίζοντες.
Οι βουλευτές του ΚΚΕ υποστηρίζουν ότι η εγκατάσταση αιολικών πάρκων στα Ακαρνανικά Όρη θα δώσει και την χαριστική βολή στην ήδη δοκιμαζόμενη κτηνοτροφία που είναι και η κύρια ενασχόληση των φτωχών κατοίκων της περιοχής.
«Έτσι δίνεται συνέχεια στην περιβαλλοντική καταστροφική παρέμβαση που συντελείται στην περιοχή μετά την τεράστια ιδιωτική εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, αλλάζοντας χρήση γης στο τοπικό διαμέρισμα Θυρίου του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, για το κέρδος του ιδιώτη» αναφέρουν οι βουλευτές.
Προσθέτουν πως «η ανάπτυξη της περιοχής που ερημώνει, δεν περνά μέσα από την καταστροφή του περιβάλλοντος, της φυσιογνωμίας των Ακαρνανικών βουνών και της αλλαγής χρήσης για να κερδίσει ο επενδυτής των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), επιδοτούμενος από το χαράτσι των ΑΠΕ της λαϊκής κατανάλωσης. Οι ενεργειακές ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων δεν σχετίζονται με τέτοιες ιδιωτικές επενδύσεις, αλλά με την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής που η ενέργεια δεν θα είναι εμπόρευμα και στο κέντρο της θα έχει τον εργαζόμενο άνθρωπο και τις ανάγκες του. Μπροστά στο νέο περιβαλλοντικό έγκλημα τεράστιες είναι οι ευθύνες των δημοτικών αρχών και της περιφέρειας που με την στάση τους βάζουν πλάτη να περάσει αυτή η αντιλαϊκή πολιτική.
Δίκαιες λοιπόν οι διαμαρτυρίες ενάντια στην εγκατάσταση ιδιωτικών αιολικών πάρκων, και του συγκεκριμένου, που είναι στα πλαίσια της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απελευθέρωση και ιδιωτικοποίηση του ενεργειακού τομέα στη χώρα μας».

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Κακός χαμός

    Δημόσιος δωρεάν ισχυρός Μπούμστος! Απόλαυση κοπανιστού αέρα για τα λαϊκά εισοδήματα! Μπεεεεε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.