Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

To Ψήφισμα των Πολυτέκνων Αγρινίου περιλαμβάνει δημογραφικό, Μακεδονικό, Ορθοδοξία και Βόρεια Ήπειρο!

To Ψήφισμα των Πολυτέκνων Αγρινίου περιλαμβάνει δημογραφικό, Μακεδονικό, Ορθοδοξία και Βόρεια Ήπειρο!

Xθες διεξήχθη η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων στα πλαίσια της οποίας εκδόθηκε Ψήφισμα με αναφορές στο Δημογραφικό, το Μακεδονικό, την Ορθόδοξη Πίστη και την Ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπέιρου.
Οι Πολύτεκνοι καταγγέλλουν την «αντιοικογενειακή και αντιδημογραφική πολιτική της κυβέρνησης», τη «λυσσαλέα επίθεση που δέχεται η Ορθόδοξη Πίστη» και «την πλαστογραφία της ιστορίας που πραγματοποιήθηκε με την περιβόητη συμφωνία των Πρεσπών». Δεν παραλείπουν εξάλλου να καλέσουν «την κυβέρνηση και όλα τα κόμματα με περισσότερη αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα να στηρίξουν την Ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπέιρου». Αναλυτικά το Ψήφισμα:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Στο Αγρίνιο σήμερα Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, μετά το πέρας της Ετήσιας Τακτικής μας Γενικής Συνέλευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Κινηματοθεάτρου << ΑΝΕΣΙΣ>> στο Αγρίνιο και ώρα 11.00 πμ ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίσαμε τα παρακάτω
1.Να καταγγείλουμε για μια ακόμη φορά την αντιοικογενειακή και αντιδημογραφική πολιτική της κυβέρνησης , διότι με τις αποφάσεις της στρέφεται απροκάλυπτα σε βάρος της πολύτεκνης οικογένειας, με αλλεπάλληλα οικονομικά και θεσμικά μέτρα, σε σημείο που να αμφισβητείται Ο ΘΕΟΣΥΣΤΑΤΟΣ θεσμός της οικογένειας, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι η οικογένεια αποτελεί το κύτταρο και τον θεμέλιο λίθο της κοινωνίας μας.
2.Να καταγγείλουμε την ανυπαρξία Εθνικής Δημογραφικής πολιτικής με ευθύνη όλων των πολιτικών κομμάτων, με άμεσο κίνδυνο γήρανσης και συρρίκνωσης του Ελληνικού γένους με ότι αυτό συνεπάγεται σ΄ όλους τους τομείς της Δημόσιας Ζωής της πατρίδος μας.
3.Να καταγγείλουμε τη λυσσαλέα επίθεση που δέχεται από την κυβέρνηση και από οπουδήποτε αλλού, η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ μας και η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ μας, παρά το γεγονός ότι αυτή την μόνη και αληθινή πίστη ασπάζεται η συντριπτική πλειοψηφία του ΛΑΟΥ μας.
4.Να καταγγείλουμε την πλαστογραφία της ιστορίας που πραγματοποιήθηκε με την περιβόητη συμφωνία των Πρεσπών και ζητάμε την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας , ότι δηλαδή η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι μία και Ελληνική, και ο όρος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δεν παραχωρείται και δεν χαρίζεται ποτέ και σε κανέναν και για οποιονδήποτε λόγο.
5.Απαιτούμε από την κυβέρνηση και από όλα τα κόμματα του Ελληνικού κοινοβουλίου, ενόψει της Συνταγματικής αναθεώρησης , να διατηρήσουν στο νέο υπό ψήφιση Σύνταγμα τον ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ χαρακτήρα του καταστατικού χάρτη της ορθόδοξης Ελλάδος και να συμπεριλάβουν ευεργετικές διατάξεις και γενναία κίνητρα υπέρ του θεσμού της οικογένειας και ιδιαίτερα της πολύτεκνης.
6.Καλούμε την κυβέρνηση και όλα τα κόμματα με περισσότερη αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα να στηρίξουν την Ελληνική μειονότητα της ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ, η οποία δοκιμάζεται σκληρά από την Αλβανική κυβέρνηση, με καταπατήσεις περιουσιών, κατεδαφίσεις οικιών, διώξεις και άλλα επώδυνα μέτρα κατά παράβαση των Διεθνών συμφωνιών για σεβασμό των ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των μειονοτήτων.
Για τους συμμετέχοντες στη Γενική Συνέλευση

ΟΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΤΑΟΥΛΑΣ ΚΩΝ ΚΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    ”AΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΝΕΛΑ -ΣΚΕΠΑΣΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΚΙ ΣΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΑΧΕΙ Η ΟΜΠΡΕΛΛΑ” CHRISTOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.