Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

Το “Δικαίωμα στη Ζωή” συμμετέχει στο τριήμερο διαμαρτυρίας για τα αιολικά πάρκα στα Αγραφα

Το “Δικαίωμα στη Ζωή” συμμετέχει στο τριήμερο διαμαρτυρίας για τα αιολικά πάρκα στα Αγραφα

Το σωματείο του Αγρινίου «Δικαίωμα στη Ζωή» ανακοινώνει πως στηρίζει και συμμετέχει στην εκδήλωση – ενημέρωση – διαμαρτυρία ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων και ανεμογεννητριών στα Αγραφα και στην υπόλοιπη Ελλάδα στις 7 – 8 – 9 Ιουνίου στο ορειβατικό καταφύγιο Αγράφων, πάνω από τη λίμνη Πλαστήρα.

Οι διοργανωτές αναφέρουν:

Τα Άγραφα, ένα σπάνιας ομορφιάς και αγριάδας ορεινό συγκρότημα της νότιας Πίνδου, τόπος μοναδικής, φυσικής, ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, απειλούνται από τα σχέδια για την εγκατάσταση εκατοντάδων ανεμογεννητριών.

Τα Άγραφα έχουν χαρακτηριστεί ως περιοχή αιολικής προτεραιότητας και σχεδιάζεται να εγκατασταθούν σε αυτά, ως και 650 ανεμογεννήτριες (!!!) καταλαμβάνοντας το συντριπτικό 90% (!!!) των κορυφών και κορυφογραμμών τους.

Οι περισσότερες μάλιστα προβλέπεται να εγκατασταθούν σε ύψος 1600 – 1900 μέτρων – θα είναι οι «ψηλότερες» ανεμογεννήτριες της χώρας – σε μια ανόθευτη, προστατευόμενη περιοχή Natura, με την κωδική ονομασία «SPA GR2430002: ΟΡΗ ΑΓΡΑΦΑ» και «SCI GR1410002: ΑΓΡΑΦΑ». Κοινός νους απαιτείται για να αντιληφθεί κάποιος ότι οι συνέπειες για το ορεινό φυσικό περιβάλλον θα είναι ανυπολόγιστες.

Το ίδιο δυστυχώς πρόβλημα αντιμετωπίζουν όλες σχεδόν οι ορεινές περιοχές της χώρας αλλά και οι νησιωτικές.

Σας καλούμε στην Πανελλήνια Συνάντηση Φίλων των Αγράφων, σε ένα ορειβατικό – αγωνιστικό τριήμερο, στις 7 – 8 – 9 Ιουνίου, στο Ορειβατικό Καταφύγιο Αγράφων, πάνω από την λίμνη Πλαστήρα, με πεζοπορίες, συναυλίες, παιχνίδια και προπάντων ενημέρωση για τα Αιολικά Πάρκα και τις Ανεμογεννήτριες».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.