Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Τουρκικό ερευνητικό μπήκε εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Τουρκικό ερευνητικό μπήκε εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Στις 06:40 το πρωί μπήκε εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, περίπου 200 χλμ. νότια της Μεγίστης, ανατολικά της Κρήτης και δυτικά της Κύπρου -Κοντά του βρίσκονται δυο εμπορικά πλοία – Το ερευνητικό παρακολουθείται από τη φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς

Συναγερμός έχει σημάνει από από το πρωί για την παρουσία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Oruc Reis» εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος μπήκε στις 06:40 το πρωί εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και βρίσκεται περίπου 200 χλμ. νότια της Μεγίστης, ανατολικά της Κρήτης και δυτικά της Κύπρου. Σημειώνεται ότι στην περιοχή επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν συνοδεύεται από άλλο ερευνητικό ή πολεμικό πλοίο. Το κοντινότερο τουρκικό πολεμικό πλοίο βρίσκεται στα 50 μίλια απόσταση. Μαζί του ωστόσο είναι δυο τουρκικά εμπορικά εφοδιαστικά πλοία.

Το ερευνητικό σκάφος παρακολουθείται από τη φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς. Η ελληνική φρεγάτα απέπλευσε από την Κάρπαθο με προορισμό την περιοχή που φέρεται να βρίσκεται το τουρκικό πλοίο.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία είχε εκδώσει NAVTEX, που δέσμευε περιοχή νότια της Κρήτης.

Σημειώνεται ότι σήμερα συμπληρώνονται είκοσι τέσσερα χρόνια από την 31η Ιανουαρίου του 1996, όπου η Τουρκία, εκμεταλλευόμενη μια δύσκολη πολιτική συγκυρία στην Ελλάδα αποβίβασε κομάντος στη μία από τις δύο βραχονησίδες των Ιμίων.

protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.