Δευτέρα, 6 Ιουλίου, 2020

Τραγέλαφος: ένα…e-mail στέρησε το «Open Mall” στο Μεσολόγγι

Η Διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου έκανε γνωστό πως με έκπληξη πληροφορήθηκε, την Παρασκευή 17 Μαΐου, την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Προγράμματος «Open Mall» από το Υπουργείο κατά την οποία έγιναν γνωστές οι προτάσεις που εγκρίθηκαν χωρίς σε αυτές να είναι του Μεσολογγίου.
Όπως αναφέρει, από τους 92 Δήμους στην Ελλάδα που κατέθεσαν πρόταση στο Πρόγραμμα, κατά την πρώτη φάση αξιολόγησης είχαν εγκριθεί οι 70, μέσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν και ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου. Κατά τη δεύτερη, όμως, φάση αξιολόγησης η βαθμολογία ήταν μηδενική. Όπως προέκυψε, αιτία για αυτό αποτέλεσε ένα… e-mail.

Η ανακοίνωση:

Ενημέρωση για τα αποτελέσματα του Open Mall»

Η Διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου σας ενημερώνει ότι με έκπληξη πληροφορήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου στις 13:30 το μεσημέρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Προγράμματος «Open Mall» από το Υπουργείο.

Όπως ήδη γνωρίζαμε από τους 92 Δήμους στην Ελλάδα που κατέθεσαν πρόταση στο Πρόγραμμα, κατά την πρώτη φάση αξιολόγησης είχαν εγκριθεί οι 70, μέσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν και ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου.

Κατά τη δεύτερη, όμως, φάση αξιολόγησης η βαθμολογία του Προγράμματος ήταν μηδενική, γεγονός που μας προξένησε απορία διότι οι προτάσεις που καταθέσαμε έπειτα από πολύωρες διαβουλεύσεις με τα καταστήματα του εμπορικού κέντρου καθώς και ατελείωτες ώρες που αφιέρωσαν τα Μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου στο Πρόγραμμα, βάσει κριτηρίων αξιολόγησης θα έπρεπε να συγκέντρωναν υψηλή βαθμολογία.

Κατόπιν αυτού, προχωρήσαμε σε έλεγχο για να μάθουμε τι ακριβώς έχει συμβεί και αυτό που διαπιστώσαμε ήταν ότι ένα e-mail που έφυγε από το Υπουργείο Οικονομικών στις 18 Απριλίου 2019 και ώρα 23:21 το βράδυ με παραλήπτη το Δικαιούχο του Προγράμματος, Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, το οποίο ζητούσε την προσκόμιση ενός εγγράφου, δεν απαντήθηκε με αποτέλεσμα να μην υπάρξει βαθμολόγηση μας στη Β’ φάση της αξιολόγησης και να μηδενιστεί το Πρόγραμμα στο οποίο ο Σύλλογος είναι Συνδικαιούχος.
Με βάση τα παραπάνω έγινε περαιτέρω διερεύνηση του θέματος με το Γεν. Γραμματέα του Δήμου κ. Νίκο Σολδάτο και διαπιστώθηκε ότι το e-mail που στάλθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών στο πρωτόκολλο του Δήμου δεν παρελήφθη ποτέ, διότι η ηλεκτρονική διεύθυνση δεν είχε γραφτεί σωστά από το Υπουργείο Οικονομικών λόγω αναγραμματισμού. Ακόμη, το e-mail που στάλθηκε στον αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου δεν παρελήφθη από αυτόν διότι έλειπε σε κανονική άδεια, με συνέπεια να υπάρχουν τα προαναφερόμενα αποτελέσματα.

Έτσι, ο Δήμος προχώρησε άμεσα σε ένσταση το απόγευμα της Δευτέρας 20 Μαΐου 2019 με αριθμό πρωτοκόλλου 10356/20-05-2019. Το σκεπτικό της ένστασης είναι ότι το e-mail δεν παρελήφθη ποτέ (για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω), καθώς και ότι το έγγραφο που ζητούσε το Υπουργείο, το οποίο αφορά τη χωροθέτηση και την αποτύπωση των καταστημάτων στο χώρο παρέμβασης μέσω google maps, υπήρχε ήδη στο φάκελο που κατατέθηκε.

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος θέλει να βεβαιώσει το σύνολο των επιχειρήσεων του εμπορικού κέντρου, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, ότι θα διαφυλάξει τα συμφέροντά τους καθώς και ότι σε περίπτωση αποτυχίας της ένστασης θα στραφεί νομικά εναντίον οποιουδήποτε υπευθύνου για παραλείψεις ή λάθη.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΟΣΣΟΒΑ

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. @@@@

    Αστείες δικαιολογίες ότι ο αναρμόδιος υπάλληλος είχε άδεια κτλ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.