Σάββατο, 10 Απριλίου, 2021

Τραγέλαφος και με τον αριθμό μασκών που έλαβε ο δήμος Αγρινίου για τα σχολεία-επιστολή στην ΚΕΔΕ

Τραγέλαφος και με τον αριθμό μασκών που έλαβε ο δήμος Αγρινίου για τα σχολεία-επιστολή στην ΚΕΔΕ

Τραγελαφική ως γνωστόν υπήρξε η κατάσταση με τη διανομή μασκών στα σχολεία όλης της χώρας και βεβαίως και της Αιτωλοακαρνανίας.

Μόνο που στο Αγρίνιο και στους υπόλοιπους δήμους του Νομού δεν ήταν το πρόβλημα των μεγεθών το μοναδικό αλλά προέκυψε ένα ακόμη ζήτημα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr,  έλαβαν λιγότερες μάσκες από το αναμενόμενο και από αυτές που υποτίθεται πως περιείχαν τα κουτιά.

Συγκεκριμένα, το περασμένο Σάββατο ο δήμος Αγρινίου παρέλαβε 41 κούτες με μάσκες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολικών του μονάδων αλλά και των σχολείων των υπόλοιπων έξι δήμων.

Ωστόσο κάθε κούτα δεν περιείχε 750 μάσκες όπως ανέγραφε εξωτερικά αλλά 400. Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι δήμοι της Αιτωλοακαρνανίας να λάβουν 3400 μάσκες λιγότερες  με ότι αυτό συνεπάγεται. Μάλιστα ως “καψόνι” μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός πως οι μάσκες δεν ήταν συσκευασμένες ανά 100 με αποτέλεσμα να δυσκολεύει η καταμέτρηση τους.

Το θέμα αυτό έθιξε με επιστολή του  στην ΚΕΔΕ ο Δήμος Αγρινίου και ειδικότερα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Ζαρκαβέλης που ζητά στην επόμενη φάση προμήθειας να αναγράφεται ο πραγματικός  αριθμός μασκών που περιέχει κάθε κουτί.

Σημειωτέον πάντως πως από τον αντιδήμαρχο εκφράζονται ευχαριστίες στην υπηρεσία του δήμου που εργάστηκε το σαββατοκύριακο για τη διανομή και στις διευθύνσεις των σχολείων για τη συνεργασία τους. Αυτοί όλοι έκαναν τουλάχιστον το καθήκον τους.

Η επιστολή του αντιδημάρχου Αγρινίου Χρήστου Ζαρκαβέλη προς την ΚΕΔΕ:  

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Μέγεθος-ποσότητες

    Η κυβέρνηση έχει σχέδιο…να βγουν οι υπερασπιστές να το πουν. Πανηγύριζαν ότι μπόρεσαν να μοιράσουν τις μάσκες και τα μικρά παγουρίνο, μία ημέρα πριν τον αγιασμό αλλά δεν πέτυχαν ούτε το μέγεθος ούτε την ποσότητα. Είχαν 7 μήνες να προετοιμαστούν ,από τον Μάρτιο που είχαν κλείσει τα σχολεία.Το μόνο που έχουν καταφέρει με συνέπεια είναι να δίνουν χρήματα σε εξοπλιστικά,σε ΜΜΕ και μεγαλοεργολάβους …να πετύχουν ύφεση και να μοιράσουν ατομικές ευθύνες για τον κορονοιο.

  2. mhtsakos

    Και ποια είναι η πλάκα ρε παιδιά.Αυτοί σε λίγο καιρό θα παραγγείλουν αεροπλάνα, φρεγάτες και άλλο πολεμικό υλικό.Εκεί θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος.
    Εμείς οι υπόλοιποι βέβαια θα κλάψουμε από τις μίζες,που θα πληρώνουμε καμιά πενηνταριά χρόνια ακόμη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.