Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Τρολιές-πραγματικότητα, άσος ημίχρονο-άσος τελικό

Τρολιές-πραγματικότητα, άσος ημίχρονο-άσος τελικό

hoa

Αυτό το καλοκαίρι φάνηκε περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο που θυμάμαι η απόλυτη επικράτηση της «ενημέρωσης» από τα κοινωνικά δίκτυα. Συνοψίζοντας αυτά που είδαμε και ακόμη βλέπουμε μπορεί να πει κανείς ότι νίκησαν οι «τρολιές» κάθε είδους και κάθε προέλευσης.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίφημη ιστορία με τον νεαρό που έπεσε από την Γέφυρα του Ρίου γιατί κυνηγούσε pokemon. Όσο και να το διαψεύσεις, όποια προσπάθεια και να καταβάλεις, θα διαπιστώσεις ότι πολύ απλά οι άνθρωποι θέλουν να το πιστέψουν, το έχουν ανάγκη. Έτσι θα πας στο καφενείο τουλάχιστον μια βδομάδα αφότου διασταυρώθηκε ότι ήταν hoax, μούφα, απάτη, αλλά θα είναι εκεί. Πάνω στη μπάρα, ανάμεσα στα τσίπουρα με τα κινητά ανοιχτά σε μια απίθανη διεύθυνση που θα το έχει κάνει αναπαραγωγή, φυσικά από μια άλλη απίθανη διεύθυνση.

Και θα περάσουν μήνες, χρόνια και αυτή η «είδηση» θα είναι ακόμη εκεί γιατί από τη στιγμή που θα την πάρει ο «αέρας» των τοίχων- και των στόκων- του facebook δεν θα μπορείς να κάνεις κάτι για να σταματήσεις. Θα είχε πλάκα αν δεν ήταν τρομακτικό. Δυστυχώς, δεκάδες πράγματα που τα ξέρουμε με σιγουριά γύρω μας δεν είναι παρά ο απόηχος μιας τέτοιας αναπαραγωγής, μιας τρολιάς ή μιας βαριάς βλακείας που είπε κάποιος για τους δικούς του λόγους. Το χρέος, το πώς φτάσαμε ως εδώ, το ποιοι είναι φίλοι και ποιοι εχθροί, όλα υπόκεινται στον κανόνα του Χάξλεϊ. Στην υπερπληροφόρηση από εκατομμύρια πηγές που συσκοτίζουν την αλήθεια και δεν σε αφήνουν να μάθεις τι πραγματικά συμβαίνει.

Και να ήταν μόνο αυτό; Μέσω δικτύων και πληροφοριών, όλοι ξέρουν το πως έπρεπε να τερματίσει ο Γιαννιώτης, γιατί έχει παράπονα η Κορακάκη, πόσο φασίστρια είναι η Παπαχρήστου. Όλοι διάβασαν τον λογαριασμό «αμπλαούμπλα»(υπάρχει)ο οποίος έχει 60.000 ακολούθους, είναι ultra αριστερός και προχτές κορόιδευε τους συντηρητικούς της χώρας που χαίρονται για τον «γκέι πρωταθλητή μας στη γυμναστική»! Σε ποιον να πρωτοκάνεις αγωγή; Ποιον να πρωτοπλακώσεις στις φάπες;

Ξαναλέω, θα είχε πλάκα αν δεν ήταν τρομακτικό. Προχτές διάβαζα τις καινούριες αποκαλύψεις από τα wikileaks για τον Σόρος και τη συνωμοσία γύρω μας. Ο ψεκασμένος αναγνώστης πρέπει να έμεινε στην αναφορά που γίνεται στο «Μακελειό» και στο ρόλο που παίζει στη διασπορά hoax ειδήσεων! Προσωπικά, είπα να μείνω στη ουσία και να διαβάσω τι λένε για γνωστά πρόσωπα της παγκόσμιας σκηνής. Ξέρετε τι βρήκα; Ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί ένα δίκτυο κατά του Ισραήλ! Προσέξτε, κατά του Ισραήλ, όχι υπέρ, όπως σίγουρα θα ξέρετε. Και τι άλλο βρήκα; Ότι ο Τραμπ έχει πάρει, λέει, λεφτά για την καμπάνια του από τον Γιανουκόβιτς! Ποιος είναι αυτός; Ο φιλορώσος πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας που κατηγορήθηκε για νοθεία και ότι ήθελε τη χώρα του υποχείριο του Πούτιν, αυτός που ανατράπηκε από την «πορτοκαλί επανάσταση» και ακολούθησε κόλαση!

Η αντικειμενική αλήθεια απλά δεν υπάρχει πλέον. Εκατομμύρια… ψαγμένοι και υποψιασμένοι «χρήστες» έχουν παγιδευτεί για πάντα.

 

Γ.Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. antikeimenikos

    Εγώ διάβασα μία άλλη τρολλια ότι ή Αυγή την έπεσε στον Πύρρο Δήμα γιατί λέει εμφανίζονταν μία φορά στα 4 χρόνια στους αγώνες και τον υπόλοιπο καιρό ήταν αργόμισθος…

    Αποκλείεται λέω…

    Χαχαχα βρωμάει αριστερίλα παντού. Αριστερός βόθρος γίναμε!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.