Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, 2020

«Τυφλό» τρομοκρατικό χτύπημα – ΕΛ.ΑΣ.: «Ήθελαν νεκρό αστυνομικό»

Από τις Αρχές γίνεται λόγος για τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα καθώς δεν υπήρξε ποτέ προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Το Αστυνομικό Τμήμα στου Ζωγράφου ήταν ο στόχος οργάνωσης του αντάρτικου πόλης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Οι δράστες τοποθέτησαν βόμβα μέσα σε σάκο και την τοποθέτησαν απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα, εντός του προαυλίου της Πολυτεχνειούπολης. Η βόμβα, ωστόσο, δεν εξερράγη ποτέ, πιθανότατα λόγω κάποιου λάθους στην κατασκευή της.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι η βόμβα είχε προγραμματιστεί για να εκραγεί αλλά αυτό δεν έγινε από λάθος. Σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί ο σάκος να ήταν τοποθετημένος σε απόσταση από το Α.Τ. αλλά η βόμβα είχε κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε η έκρηξη να προκαλέσει ζημιά στην πρόσοψη του Τμήματος. Η βόμβα περιείχε ένα σωλήνα που θα «ωθούσε» όλη την ενέργειά της προς το Τμήμα, με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Μάλιστα, ο μηχανισμός περιείχε εκτός από ρολόι, καλώδια και μπαταρία, καρφιά, τα οποία θα μπορούσαν να αποβούν μοιραία για κάποιον άνθρωπο. Ύστερα από τις τελευταίες αποκαλύψεις οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες ήθελαν νεκρούς. Και αυτό διότι την ώρα της έκρηξης ήταν πολύ πιθανό να υπάρχει στο σημείο κάποιος διερχόμενος αστυνομικός.

Επίσης, εντύπωση προκαλεί ότι, τουλάχιστον σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Αυτό σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότατα θα ήταν ένα «τυφλό» τρομοκρατικό χτύπημα.

Ο σάκος εντοπίστηκε από αστυνομικό του Αστυνομικού Τμήματος, το προσωπικό του οποίου ήταν ούτως ή άλλως σε επιφυλακή, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. φοβόταν το τελευταίο διάστημα καταδρομικές επιθέσεις ή τρομοκρατικό χτύπημα με στόχο αστυνομικού ενδιαφέροντος. Στην έρευνα για την υπόθεση συμμετέχει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Δείτε και το ρεπορτάζ του Open Tv εδώ.

Φωτο: Eurokinissi

Πηγή: ethnos.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΟΥΝ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΛΟΥΖΩ-ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΑΛΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ………. CHRISTOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.