Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Βαρεμένος: Η προσφυγή στο ΣτΕ για την ελιά Καλαμών δεν πρέπει να φθάσει στο δικαστήριο

Βαρεμένος: Η προσφυγή στο ΣτΕ για την ελιά Καλαμών δεν πρέπει να φθάσει στο δικαστήριο

Τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Παν. Τσιχριτζή είχε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχης Υποδομών-Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος.

Συζήτησαν για την προσφυγή  που έχει καταθέσει ο «Σύλλογος υπέρ των μεσσηνιακών Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης –ΣΥΜΕΠΟΠ» -και που στις 26 Μαΐου 2020  συζητείται στο Συμβόλαιο της Επικρατείας, αναφορικά με την προστασία του ΠΟΠ, για την ονομασία της ποικιλίας «Ελιά Καλαμάτας».

Ο ΣΥΜΕΠΟΠ ζητά την ακύρωση της υπουργικής απόφασης (του Β. Αποστόλου) που αφορούσε τα συνώνυμα της ποικιλίας ελιάς Καλαμών, ωστόσο στην περίπτωση που γίνει δεκτή η επίδικη αίτηση ακύρωσης, 65.000 τόνοι επιτραπέζιων ελιών της ποικιλίας Καλαμών που εξάγονται με την γνωστή εμπορική ονομασία (Kalamataolives), θα αλλάξουν άμεσα την εμπορική ονομασία τους, με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζονται από τους καταναλωτές των αγορών του εξωτερικού με σοβαρές επιπτώσεις.

Σε δήλωση του αναφέρει ο Γιώργος Βαρεμένος:

Η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ελιά Καλαμών, δεν πρέπει να φθάσει ως την συζήτηση στο δικαστήριο.

Είναι καιρός αυτοί που «έστησαν» την υπόθεση μετά την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση – ιδίως όσοι παράγοντες την στηρίζουν- να συνειδητοποιήσουν ότι, αν επετύγχαναν το σκοπό τους, θα είχαν διαπράξει ένα εθνικό έγκλημα
Υπηρετώντας έναν αδιανόητο ετσιθελισμό οι μεν και έναν παρανοϊκό και αδιέξοδο ρεβανσισμό οι δε.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο οποίος έχει συνείδηση των καταστροφικών παραμέτρων της υπόθεσης -που μπορεί να φθάσουν ως εκεί που δεν είχαν υποψιασθεί οι «προσφεύγοντες». Πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του, για να τους πείσει να αποσυρθούν διακριτικά. Διότι το θέμα δεν αφορά την μια ή την άλλη περιοχή, αλλά τα συμφέροντα της χώρας και των παραγωγών. Ιδιαίτερα σε μια στιγμή που βρισκόμαστε ενώπιον των συνεπειών μιάς νέας κρίσης, οι οποίες δεν αντιμετωπίζονται με επικοινωνιακές κινήσεις και προσπάθεια να μην μάθουν οι Έλληνες αυτό «που τόχει τούμπανο ο κόσμος όλος».

Πρέπει με βεβαιότητα να αποτραπεί ένα έγκλημα, το οποίο θα επισύρει τεράστιες ευθύνες αν δεν αποτραπεί.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.