Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2020

Βαρεμένος: «Η τυχοδιωκτική στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μακεδονικό είναι η παλιά Ελλάδαπου οδηγήθηκε στη χρεωκοπία»

varemenos«Η τυχοδιωκτική στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μακεδονικό είναι η παλιά Ελλάδαπου οδηγήθηκε στη χρεωκοπία», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. Και συνέχισε:

«Μετατρέπει ένα σοβαρό θέμα εξωτερικής πολιτικήςσε ένα εσωτερικό πολιτικό ναυάγιο, θέλοντας να τζογάρει στον τροχό της σύγχυσης και της πατριδοκαπηλίας. Το κάνει συνειδητά, αφού γνωρίζει τις επιπτώσεις που είχαν οι τυχοδιωκτισμοί της δεκαετίας του ’90, όταν ο πατέρας του είχε πει ότι το Μακεδονικό ήταν απλώς το πρόσχημα του Αντώνη Σαμαρά για να ρίξει την κυβέρνησή του. Είχε πει και κάτι άλλο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης:Ότι το βράδυ της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίαςπροσπαθούσε και δεν μπορούσε να βρει τον κ. Σαμαρά, να του πει ότι τότε, όταν ‘’καίγονταν’’ οι Γερμανοί για την αναγνώριση, τότε ήταν η ώρα να μπουν οι όροι για τα Σκόπια. Επιστρέφει, λοιπόν, ο εγκαλούμενος κ. Σαμαράς ‘’στον τόπο του εγκλήματος’’ και όχι μόνο επιβάλλει τη γραμμή στη Ν.Δ., αλλά επιτίθεται εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, μετατρέποντας τα πάντα, ακόμη και τους θεσμούς, σε υπόθεση βεντέτας. Και το αποκορύφωμα του πολιτικού σουρεαλισμούείναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης φόρεσε την αποκριάτική στολή του μακεδονομάχου, νομίζοντας ότι μπορεί να κερδοσκοπήσει».

«Τι είδους Ελλάδα θέλετε;», κατέληξε ο κ. Βαρεμένος. «Φοβική, πανταχόθενπολιορκημένη, μίζερη και απομονωμένη; Και όχι μια Ελλάδα εξωστρεφή, πρωταγωνίστρια στα Βαλκάνια; Το λάθος του ‘92σήμερα θα ήταν έγκλημα, το οποίοδεν θα επιτρέψουμε να συντελεστεί. Μια διπλωματική ήττα μετατρέπεται σε νίκη. Η Ελλάδα δεν πρέπει να γυρίσει πίσω, αλλά να πάει μπροστά».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

—————————————————————————————————————————

Στοιχεία επικοινωνίας:

Μέγαρο Βουλής, 10021 Αθήνα, τηλ: 210 3708401-2, fax: 210 3707888

Ιωάννου Σταϊκου 3, 30100 Αγρίνιο, τηλ: 26410 34414, 26410 46555

Μεσολόγγι, κιν: 6976682610

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.