Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Ο Βαρουφάκης τον… χαβά του: «Μένουμε σπίτι και ακούμε Eurogroup» – Εδωσε στη δημοσιότητα τα ηχητικά του 2015

Ο Βαρουφάκης τον… χαβά του: «Μένουμε σπίτι και ακούμε Eurogroup» – Εδωσε στη δημοσιότητα τα ηχητικά του 2015

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι ηχογραφημένες συνομιλίες των Eurogroup του 2015 από τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Από σήμερα ο καθένας, μέσω του ιστοτόπου euroleaks.mera25.gr, έχει την δυνατότητα να ανοίξει -πέντε χρόνια μετά- την πόρτα της ΕΕ και να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους… πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου.

Ο ίδιος, ο γραμματέας του ΜεΡΑ25 σε βίντεο που ανάρτησε στο Youtube εξηγεί την απόφασή του να δώσει στη δημοσιότητα τις συζητήσεις τονίζοντας ότι «χωρίς διαφάνεια δεν υπάρχει δημοκρατία». Σημειώνεται ότι στα Eurogroup δεν κρατούνταν πρακτικά καθώς σύμφωνα με τον Γ. Βαρουφάκη έτσι εμμέσως εξασφαλίζονταν το «δίκαιο του ισχυρού». Επίσης σημειώνει ότι ενώ κατέθεσε πλήρεις προτάσεις, ο τότε επικεφαλής του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ ακούγεται να λέει ότι δεν διαπραγματεύεται, ενώ σε διαρροές που έκαναν προς τα ΜΜΕ ισχυρίζονταν ότι η ελληνική πλευρά πήγαινε στις συνεδριάσεις με «άδεια χέρια».

Υπάρχει επίσης, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη ο εκβιασμός ότι ή δέχεται η ελληνική πλευρά τις προτάσεις του Eurogroup ή κλείνουν ή τράπεζες, ενώ σημειώνει και τις διαφωνίες μεταξύ υπουργών διαφόρων χωρών.

Βαρουφάκης: «Μένουμε σπίτι και ακούμε Eurogroup

Σε σημερινή του ανάρτηση, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, λόγω των εξελίξεων με τον νέο κορωνοϊό αναφέρει: «EUROLEAKS: Είμαστε ήδη LIVE – όπως υποσχεθήκαμε. Μια εξαιρετική ευκαιρία, αυτές τις μέρες του ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, να ακούσουμε & να διαβάσουμε πως το Eurogroup και το κατεστημένο της ΕΕ λειτουργεί κεκλεισμένων των θυρών εναντίον της… Ευρώπης».

Η συνέντευξη Τύπου Βαρουφάκη για τις ηχογραφήσεις

Αμέσως μετά τις ανακοινώσεις θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου από τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 στις 16 Μαρτίου στην αίθουσα Atlantis του ισογείου του «Radison Blue Athens Park» στις 12:00 το μεσημέρι. Αρχικά οι επίσημες ανακοινώσεις ήταν προγραμματισμένες για τις 10 Μαρτίου από το Ηράκλειο Κρήτης, ωστόσο οι ραγδαίες εξελίξεις με τον κορωνοϊό έβαλαν «φρένο» στα σχέδια Βαρουφάκη.

Πηγή: iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.