Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Γ. Βασιλείου: “Ηθική δικαίωση για τον Μητροπολίτη μας”

Γ. Βασιλείου: “Ηθική δικαίωση για τον Μητροπολίτη μας”

Σε δήλωση προέβη ο πολιτευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ι. Βασιλείου, για την απαλλαγή της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας με βούλευμα, σχετικά με τις κατηγορίες για την οικονομική διαχείριση της περιόδου 2005-2013.

Αναλυτικά η δήλωση:

Η πολύχρονη δικαστική ταλαιπωρία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ. Κοσμά, είχε αίσια έκβαση.

Στο προσφάτως δημοσιευθέν Βούλευμά του με ένα εκτενέστατο και άκρως εμπεριστατωμένο σκεπτικό, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου αποφάνθηκε ότι δεν πρέπει να γίνει καμία απολύτως κατηγορία σε βάρος τού Μητροπολίτη αναφορικά με τις πολλαπλές καταγγελίες που είχαν διατυπωθεί εναντίον του και οδήγησαν, αρχικά, στην άσκηση ποινικής Δίωξης, σε βαθμό κακουργήματος.

Από την πρώτη στιγμή, ο σεμνός Ιεράρχης, είχε επιλέξει τον δρόμο της σιωπής χωρίς εντάσεις και κινήσεις εντυπωσιασμού, επιδεικνύοντας υπομονή και δείχνοντας εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Πρόκειται για μία μεγάλη, πρωτίστως ηθική δικαίωση, για τον Μητροπολίτη μας, η πνευματική πορείατου οποίου είναι αδιαμφισβήτητη και γνωστή σε όλους.Το αποτέλεσμα δε, έχει εξαιρετικά θετικό αντίκτυπο για την εικόνα της Εκκλησίας, η οποία, συχνά, βάλλεται με ποικίλες δικαιολογίες και αφορμές.

Γιώργος Ι. Βασιλείου
Πολιτευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ν. Αιτωλοακαρνανίας

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.