Κυριακή, Φεβρουάριος 17, 2019

Βέλη ΣΥΡΙΖΑ προς Κατσιφάρα και για τον εξοπλισμό των σχολικών μονάδων

perifereia

Με επίκαιρη ερώτησή της η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου έθεσε το θέμα της χρηματοδότησης για ανανέωση εργαστηριακού εξοπλισμού των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Π.Δ.Ε).
Η βουλευτής ζήτησε διευκρινιστικές απαντήσεις για το γεγονός ότι η Π.Δ.Ε. ήταν η μόνη περιφέρεια, που έμεινε εκτός ΕΣΠΑ δηλαδή εκτός χρηματοδότησης, παρόλο που για δέκα ολόκληρα χρόνια δεν έχουν ανανεώσει τον εξοπλισμό τους οι σχολικές μονάδες.
Η Μαρία Τριανταφύλλου τόνισε την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης της Δημόσιας Εκπαίδευσης, που έχει δεχθεί αλλεπάλληλα πλήγματα και βεβαίως στήριξη της τεχνικής εκπαίδευσης, που θα διαδραματίσει πρωταρχικό ρόλο στην παραγωγική ανάταξη και ανασυγκρότηση της χώρας.
Ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης απαντώντας υποστήριξε πως την κύρια ευθύνη για τον αποκλεισμό της Π.Δ.Ε φέρει η Περιφέρεια. Ωστόσο ανέφερε πως υπήρξε εγρήγορση και εν τέλει θεραπεία του προβλήματος με πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας.
«Σε συνεργασία με την περιφέρεια, έστω και εκ των υστέρων η Π.Δ.Ε. δεν θα μείνει έξω από τη χρηματοδότηση. Για το σκοπό αυτό εξευρέθηκαν πρόσθετοι πόροι 4 εκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη των οξύτατων αναγκών των σχολικών μονάδων της Π.Δ.Ε. σε σχέση με τον εξοπλισμό», αναφέρεται από την βουλευτή.
Την πολιτική σημασία του πάντως έχει και το γεγονός πως είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες (η πρώτη για τις καθυστερήσεις στα έργα ΕΣΠΑ) που από τους βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ φεύγουν βέλη προς την περιφερειακή αρχή Κατσιφάρα. Την ίδια ώρα που φουντώνουν τα σενάρια πως ο ΣΥΡΙΖΑ καλοβλέπει την εκ νέου υποψηφιότητα του νυν περιφερειάρχη…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.