Δευτέρα, 10 Αυγούστου, 2020

Βιβλίο για τον Σχίνο παρουσιάζεται στο Αγρίνιο

Οι Εκδόσεις iWrite, ο Δήμος Αγρινίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Σχινιωτών προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Γιαννούλας Λέρη – Αντωνίου, με τίτλο “Σχίνος Αιτωλίας”, τη Δευτέρα 30/09/2019 και ώρα 19:00, στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου (Σκαλτσοδήμου 9).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Παρουσίαση: Ιωάννης Νεραντζής, Δρ. Ιστορίας
Κείμενα-αφήγηση: Γιούλη Μαρούση, ηθοποιός
Συντονιστής: Βασίλης Τσώνης, Αξιωματικός Ε.Α.

Από το οπισθόφυλλο
Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα δώδεκα συγκεκριμένες οικογένειες ξεκινούσαν κάθε φθινόπωρο από τη Μυρίκη της ορεινής Ευρυτανίας για τον κάμπο του Αγρινίου. Αναζητώντας κατάλληλο χειμαδιό για τα ζωντανά τους, έφτασαν στη λοφώδη περιοχή «Ταμπακόμυλος». Η συνεχής προσπάθεια αυτών των ανθρώπων για επιβίωση, η διάθεση για δημιουργία, η θετική ενέργεια, η εργατικότητα και η αισιοδοξία δημιούργησαν μια κοινωνική οντότητα, η οποία έμελε ν’ αλλάξει τη μοίρα αυτού του τόπου και να γράψει τη δική του ιστορία. Μια ιστορία που στηρίζεται σε γραπτές μνήμες και κυρίως σε αυθεντικές μαρτυρίες ανθρώπων που τη βίωσαν. Μια ξεχωριστή ιστορία που αφορά το χωριό Σχίνος Αιτωλίας!

Η συγγραφέας
Γεννήθηκε στον Σχίνο Αγρινίου, σπούδασε στη Ράλλειο παιδαγωγική Ακαδημία Πειραιώς και υπηρέτησε ως δασκάλα σε Δημοτικά σχολεία του νομού Κιλκίς. Τα 11 από τα 35 χρόνια της καριέρας της διετέλεσε Διευθύντρια σε σχολικές μονάδες της περιοχής. Υλοποίησε προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας, παρακολούθησε πολλά σεμινάρια και συνέδρια. Επί 13 συναπτά έτη υπήρξε Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρυζίων – Κιλκίς, διασκεύασε και σκηνοθέτησε θεατρικά έργα για ομάδες παιδιών και ενηλίκων και διευθύνει τη χορωδία του ιδίου συλλόγου. Εικαστικά της έργα έχουν συμμετάσχει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.