Ημέρα πανυγειονομικής απεργίας η σημερινή, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, με κινητοποιήσεις να οργανώνονται σε όλη τη χώρα.
Στο Αγρίνιο ήταν προγραμματισμένη η δίκη 92 συναδέλφων από τους περίπου 200 ιατρούς που κατηγορούνται για την υπόθεση της μη ηλεκτρονικής συνταγογράφησης των παραπεμπτικών για τις εργαστηριακές εξετάσεις των ασθενών που προσέρχονταν στα επείγοντα περιστατικά του Νοσοκομείου Αγρινίου, από τον Οκτώβριο του 2018 μέχρι τις αρχές του 2021.
Η υπόθεση λόγω της αποχής των δικηγόρων πήρε αναβολή, όμως ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου είχε απευθύνει κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας και για συμπαράσταση στους συναδέλφους που κατηγορούνται άδικα.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν υγειονομικοί καθώς και εκπρόσωποι συνταξιουχικών οργανώσεων και σωματείων.
«Δυστυχώς οι αρμόδιοι δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων με αποτέλεσμα τη σημερινή άδικη ταλαιπωρία των γιατρών που υπηρέτησαν και υπηρετούν στο νοσοκομείο του Αγρινίου», ανέφερε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Αγραφιώτης Γεώργιος .
Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αιτωλοακαρνανίας κ. Αραβανής Μάκης αναφερόμενος σε μια νέα εξέλιξη σημείωσε ότι το αρμόδιο Υπουργείο θέλει τώρα και τα «ρέστα», ζητώντας από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Αγρινίου και το Πειθαρχικό Συμβούλιο της 6ης Υ.Π.Ε να γνωμοδοτήσει για τους γιατρούς εάν θα τεθούν σε δυνητική αργία.
Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο μάλιστα σήμερα μοιράστηκαν στους ιατρούς οι κλήσεις σε απολογία, που τις υπέγραψε ο διοικητής της 6ης Υ.Π.Ε. κ. Καρβέλης Ιωάννης και δίνει 3ήμερη προθεσμία στους ιατρούς να απολογηθούν ενόψει του Πειθαρχικού μετά την εντολή του Υπουργείου.
«Είναι ντροπή όλα αυτά που συμβαίνουν και προσβάλλουν τους γιατρούς, τη στιγμή μάλιστα που ο διοικητής της 6ης Υ.Π.Ε. αντί να παραστεί στο δικαστήριο στις 11 Ιανουαρίου 2024 ως μάρτυρας, επέλεξε να κάνει προκλητική επίσκεψη στο νοσοκομείο και σήμερα για δεύτερη φορά απαξίωσε πάλι την δικαιοσύνη και δεν εμφανίστηκε», αναφέρουν ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αιτωλίας και Ακαρνανίας .
Επισημαίνουν εξάλλου πως «θα συνεχίσουν να αναδεικνύουν το θέμα των άδικων διώξεων που δημιουργήθηκε με ευθύνη των διοικούντων και θα διεκδικούν την αποφασιστική ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας».