Δευτέρα, 25 Μαΐου, 2020

Βόνιτσα: Την Κυριακή 1η Οκτωβρίου ο 18ος Άκτιος Ημιμαραθώνιος Δρόμος

spo-18os-aktios-dromos


Ο Άκτιος Ημιμαραθώνιος Δρόμος μετά από μια διετία αναβάθμισης και πετυχημένων διοργανώσεων συνεχίζει φέτος την ενεργοποίηση του Άκτιου Δρόμου, με στόχο τα επόμενα χρόνια να γιγαντωθεί και κάποια στιγμή να γίνει ένας διεθνής Ημιμαραθώνιος δρόμος που θα φιλοξενεί αθλητές αλλά και πλήθος κόσμου στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 09.15 από την περιοχή του Ακτίου Βόνιτσας (περίπου στο ύψος του αεροδρομίου του Ακτίου) και θα καταλήξει στην παραλίας της Βόνιτσας (στο δημαρχείο).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικώς στο 26430-22232, στο email kekomekada@gmail.com καθώς και ηλεκτρονικά στο link https://goo.gl/forms/BI5ZBSZCQrxq09cd2

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ / ΕΠΑΘΛΑ – ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ:

ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ

18 – 30 ετών Α – 18 – 30 ετών Γ

31 – 40 ετών Α – 31 – 40 ετών Γ

41 – 50 ετών Α – 41 ετών έως 75 Γ

51 – 60 ετών Α

61 ετών έως 75 ετών Α

Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές, ξεχωριστά Άνδρες και –Γυναίκες

– Στους πρώτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν κύπελλα – μετάλλια και διπλώματα.
– Στους δεύτερους και τρίτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα.
– Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί μετάλλιο για τη συμμετοχή τους στον αγώνα.
– Συμμετοχή 10 ευρώ για όποιον μετακινηθεί με μέσο του Δήμου ή χρειασθεί να διανυκτερεύσει με έξοδα του Δήμου (ισχύει για όλους τους αγώνες Ημιμαραθώνιος – περιορισμένες θέσεις για 5.000 μ)

Αγώνες 1000 και 5000 μέτρων

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου θα γίνουν ταυτόχρονα και αγώνες 1000 μέτρων για παιδιά Δημοτικού αλλά και για πρώτη φορά κοινός δρόμος 5.000 μέτρων.

Η εκκίνηση και των δύο αγώνων θα γίνει από την παραλία της Βόνιτσας στο σημείο της αφετηρίας (πλατεία δημαρχείου):

στις 09.15 για τον αγώνα των 5000 μέτρων
στις 09.30 ο αγώνας των 1000 μέτρων ( για παιδιά δημοτικών και νηπιαγωγείων μόνο ).

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ 5000 ΜΕΤΡΩΝ

Ο αγώνας των 5000 μέτρων θα πραγματοποιηθεί σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον.
Ο Αγώνας θα ξεκινήσει στις 9.00 πμ από τον τερματισμό του Ημιμαραθώνιου ‘Ακτιου Δρόμου.
Ο αγώνας θα κατευθυνθεί προς την Χώρα ( περιμετρικά του Κάστρου ) και στην συνέχεια θα ακολουθήσει τον παραλιακό δρόμο προς την Κουκουμίτσα ( θα γίνει ο γύρος της Κουκουμίτσας ) και θα γυρίσει στην παραλία της Βόνιτσας τερματίζοντας στην Πλατεία Δημαρχείου

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ 1000 ΜΕΤΡΩΝ

Τα παιδιά του Δημοτικού θα συγκεντρωθούν στην Πλατεία Δημαρχείου στον τερματισμό του Ημιμαραθώνιου Ακτίου Δρόμου.
Θα εκκινήσουν στις 09.15 με κατεύθυνση το λιμάνι της Βόνιτσας ( προς Κάστρο ).
Θα ακολουθήσουν τον χωμάτινο παραλιακό δρόμο και θα στρίψουν στο τέλος αυτού του δρόμου (στο ύψος του club HORA PARADISO) με κατεύθυνση πάλι την παραλία της Βόνιτσας.
Θα τερματίσουν στον τερματισμό του Ημιμαραθώνιου Ακτίου Δρόμου στην πλατεία Δημαρχείου.
Σε όλους τους αγώνες θα υπάρχει η παρουσία επίσημων κριτών.

Επίσης θα υπάρχουν γιατροί και ασθενοφόρα τόσο στους αγώνες της πόλης όσο και στον 18ο Ημιμαραθώνιο Άκτιο Δρόμο .

Στον τερματισμό θα υπάρχουν νερά , ισοτονικά, χυμοί και ένας μικρός μπουφές για όλους τους αθλητές (μικρούς και μεγάλους).

Σε όλους τους αθλητές θα δοθεί δίπλωμα συμμετοχής και μετάλλιο

Με ανακοίνωσή του το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας καλεί όλους τους πολίτες του δήμου, αλλά και των διπλανών δήμων, να βρεθούν στη Βόνιτσα την Κυριακή 1 Οκτωβρίου για να αγωνισθούν ή για να παρακολουθήσουν τον 18ο Ημιμαραθώνιο Άκτιο Δρόμο και να χειροκροτήσουν τους μικρούς και μεγάλους αθλητές, απολαμβάνοντας τα τοπία και την ομορφιά της Βόνιτσας.

Λίγα λόγια για τον Άκτιο Δρόμο:

Στις 2 Σεπτεμβρίου του 31 π.Χ., στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου, ο στόλος του Οκταβιανού, με επικεφαλής τον Αγρίππα, νίκησε τους συνασπισμένους στόλους του Μάρκου Αντώνιου και της Κλεοπάτρας Ζ΄, βασίλισσας της Αιγύπτου. Η νίκη αυτή έδωσε τέλος στη ρωμαϊκή εμφύλια διαμάχη και σηματοδότησε την έναρξη μίας νέας περιόδου (PaxRomana), που εγκαινιάστηκε με τη μονοκρατορία του Αυγούστου σε ολόκληρο το μεσογειακό χώρο. Επιπλέον, ο θάνατος της Κλεοπάτρας αποτέλεσε σταθμό στην ιστορία του αρχαίου κόσμου, σηματοδοτώντας ουσιαστικά το τέλος των ελληνιστικών βασιλείων της Μεσογείου.

Ο Οκταβιανός Αύγουστος, σε ανάμνηση της νίκης του, ίδρυσε τη Νικόπολη και αναδιοργάνωσε τα Άκτια, τους ετήσιους τοπικούς αγώνες των Ακαρνάνων. Οι αγώνες -αθλητικοί, μουσικοί και θεατρικοί- με την ονομασία Νέα Άκτια, τελούνταν κάθε τέσσερα χρόνια κατά την επέτειο της ναυμαχίας, διαρκούσαν 4-5 ημέρες και θεωρούνταν ισότιμοι με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σύντομα απέκτησαν μεγάλη αίγλη και εντάχθηκαν στον κύκλο των σημαντικότερων πανελλήνιων αγωνιστικών διοργανώσεων.

Το Άκτιο για ανήκει διοικητικά και γεωγραφικά στην Αιτωλοακαρνανία και στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.