Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

Εγκαινιάστηκε ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Αστακού

Εγκαινιάστηκε ο  Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων  Αστακού

Μετά από πολλά χρόνια, ολοκληρώνεται ένα έργο που σχετίζεται με την ποιότητα ζωής των πολιτών και την διαχείριση των απορριμμάτων καθώς σήμερα, Τρίτη  3/8/2020, εγκαινιάστηκε ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων  Αστακού.
Ο δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης σε δήλωση του ανέφερε πως ο νέος Σ.Μ.Α. αποτελεί μέρος ενός ουσιαστικού σχεδιασμού στη διαχείριση των απορριμμάτων ενώ παράλληλα  τρέχουν διαδικασίες για προμήθεια νέων οχημάτων -απορριμματοφόρων, νέων κάδων απορριμμάτων, έναρξης έργου ανακύκλωσης και ενίσχυση της υπηρεσίας καθαριότητας. “Η κυκλική οικονομία στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης είναι ψηλά στην ατζέντα μας, δημιουργώντας συνθήκες αειφορίας και ανάπτυξης”, σημείωσε.
“Στην προσπάθεια αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ιδιαίτερη μνεία οφείλω να κάνω στον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας – Περιβάλλοντος – Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας, που στήριξε το εγχείρημα, κ. Δημητρογιάννη Λάμπρο. Τους υπηρεσιακούς παράγοντες τις Περιφέρειας και κυρίως την κ. Γαλούνη Βασιλική, τον Πρόεδρο του ΦΟΣΔΑ Παλαίρου, κ. Κασόλα Αθανάσιο, τις Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων Ακτίου – Βόνιτσας και Ξηρομέρου. Παράλληλα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω την ειδική συνεργάτη του Δήμου κ. Κούση Λαμπρινή, για τις εργατοώρες που δαπάνησε για την επίτευξη του στόχου. Τους Αντιδημάρχους του Δήμου Ξηρομέρου και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Παληογιάννη Παναγιώτη και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Γερόλυμο Σωτήριο, που υπερέβαλαν εαυτούς.
Επίσης τον ενεργό πολίτη και φίλο Χολή Παναγιώτη για την δωρεά των θάμνων για την απαραίτητη φύτευση.
Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους εργάστηκαν για την υλοποίηση και ολοκλήρωση του έργου. Σαν νέα δημοτική αρχή στοχεύουμε στην επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας δομικά”, σημείωσε ο κ.Τριανταφυλλάκης.

Σε σχετική ανάρτηση του ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Λάμπρος Δημητρογιάννης αναφέρει:
“Ύστερα από συντονισμένες ενέργειες με τον Δήμαρχο Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη πετύχαμε επιτέλους τη λειτουργία ενός έργου που παρέμενε σε αδράνεια για χρόνια.
Ενός έργου που δίνει μεγάλη λύση στο πρόβλημα των απορριμάτων της περιοχής του Ξηρομέρου, καθώς θα μεταφορτώνει και θα συμπιέζει 15 τόνους σκουπιδιών ημερησίως!
Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου για την τάχιστη περιβαλλοντική διαδικασία και τη στήριξη του όλου έργου!
Ένα μεγάλο μπράβο στο δήμαρχο Ξηρομέρου για την άψογη συνεργασία και την προσπάθειά του.
Λύσεις υπάρχουν, από όλους για όλους!”

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.