Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι συμμετοχές στο 7th Trichonian Wakeboard

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι συμμετοχές στο 7th Trichonian Wakeboard

H Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι και ο Αθλητικός Σύλλογος Αγρινίου «ΤΡΙΤΩΝΑΣ» , υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου, συνδιοργανώνουν το κύπελλο wakeboard Τριχωνίδας το οποίο και φέτος θα διεξαχθεί στη Λίμνη Τριχωνίδα, στις 16-18 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή των κορυφαίων αθλητών- αθλητριών και ναυταθλητικών συλλόγων απ’ όλη τη χώρα. Σήμερα παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου.dscn3586

Την ικανοποίησή τους για τον μεγάλο αριθμό συμμετοχών στο κύπελλο wakeboard Τριχωνίδας δεν έκρυψαν οι διοργανωτές κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν  σήμερα στο Αγρίνιο ,στο κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδας. Όπως όλοι σημείωσαν, η διοργάνωση έχει μεγάλη απήχηση σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Οι αγώνες συνδιοργανώνονται  από την Ομοσπονδία Θαλάσσιου Σκι σε συνεργασία και τον Αθλητικό Σύλλογο Αγρινίου «Τρίτωνας» και τελούν υπό την αιγίδα του δήμου Αγρινίου και  θα διεξαχθούν στη λίμνη Τριχωνίδα από 16-18 Σεπτεμβρίου.
Στη συνέντευξη πήραν τον λόγο ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Νίκος Γκρίζης, ο πρόεδρος του Τρίτωνα κ. Κώστας Πιστιόλας , η γραμματέας του συλλόγου κυρία Κωνσταντίνα Κατσαρή αλλά και ο προπονητής της ομάδας wakeboard του Τρίτωνα κ. Άγγελος Αραχωβίτης.
Ο κ. Γκρίζης χαρακτήρισε θεσμό τη συγκεκριμένη διοργάνωση, τόσο για την πόλη όσο και για την ευρύτερη περιοχή. «Μέσα από αυτή τη διοργάνωση αναδεικνύεται το ιδιαίτερο φυσικό κάλος της λίμνης Τριχωνίδας, με συμμετοχές από όλη τη χώρα και με αριθμό συμμετοχών πάνω και από τα στάνταρ του Πανελληνίου πρωταθλήματος! Πρόκειται για διοργάνωση πέρα από τα συνηθισμένα και δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο να γνωρίσει το άθλημα του θαλάσσιου σκι», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Πιστιόλας, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον δήμο Αγρινίου για τη στήριξη ενώ χαριτολογώντας είπε πως ο Τρίτωνας έχει «το σύνδρομο ανάδειξης της Τριχωνίδας , ενώ στηρίζει και υπηρετεί ένα άθλημα που μπορεί να μην είναι το πιο δημοφιλές, έχει όμως περισσότερο από 40 χρόνια ιστορίας στο τόπο αυτό». Σημείωσε επίσης: «μεταδίδω μια εικόνα από την προ ημερών Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι στην Αθήνα , ότι όλοι κοιτάνε προς το Αγρίνιο. Η ίδια η ύπαρξη της Ομοσπονδίας στηρίζονται στην Στράτο και στον Τρίτωνα που υπηρετούν το wakeboard. Είμαστε πεπεισμένοι ότι μετά από επτά χρόνια έχει όντως γίνει θεσμός και σημείο αναφοράς για όλους τους ομίλους και όσους θέλουν να διοργανώσουν αντίστοιχα events και κοιτάνε πως το κάνουμε εμείς. Αυτό μας δίνει κουράγιο και πίστη ότι μπορούμε να το εξελίξουμε και σε διεθνές επίπεδο. Είναι θέμα απόφασης!».
Η κυρία Κατσαρή σχολίασε ότι « η κωπηλασία είναι γεννημένη για να αναπτυχθεί στην Αιτωλοακαρνανία και ειδικά στο δήμο Αγρινίου». Σύμφωνα με την ίδια, με αυτή την αφορμή θα πρέπει να ανοίξει μια κουβέντα στην δημοτική Αρχή και στην κοινωνία για το πως θα πάει το άθλημα μπροστά. Η ίδια ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή και τους εθελοντές και φίλους του συλλόγου και κάλεσε τους Αγρινιώτες να στηρίξουν τη διοργάνωση.
«Ζούμε σε μια πόλη που μπορεί να στηρίξει τον υδάτινο στίβο. Τους καλώ όλους το Σαββατοκύριακο να μας δουν. Κατά καιρούς στην Τριχωνίδα φιλοξενούμε ανθρώπους από το εξωτερικό που ασχολούνται με το άθλημα. Κάνουμε τα πάντα για να αναδειχθεί η Τριχωνίδα και το σπορ αυτό», είπε με τη σειρά του ο προπονητής της ομάδας wakeboard Ά.Αραχωβίτης.
Το αγωνιστικό σκέλος θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Συλλόγου «Τρίτωνας» στη θέση Δογρή-κτήμα Πιθάρι, το Σάββατο και την Κυριακή 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2016.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ έχει ως εξής:
Παρασκευή 16/9 9.00 π.μ: Προπονήσεις ομάδων και μεμονωμένων αθλητών
Σάββατο 17/9 9.00 π.μ : Έναρξη Προκριματικών και LCQ
Κυριακή 18/9 9.00 π.μ : Έναρξη Τελικών
13.00 μ.μ: Απονομές και Επίσημη Λήξη Αγώνων.

dscn3579 dscn3583 dscn3596 dscn3597 dscn3599

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.