Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή στο HydroMediT 2018

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή στο HydroMediT 2018

Περισσότεροι από 600 ιχθυολόγοι κι επιστήμονες της θάλασσας βρέθηκαν στο Βόλο

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 3ο Διεθνές Συνέδριο Εφαρμοσμένης Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος – HydroMediT 2018, που πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 11 Νοεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Βόλο. Η συμμετοχή στο συνέδριο ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς περισσότεροι από 600 σύνεδροι βρέθηκαν στο Βόλο, εκπροσωπώντας 31 χώρες, μεταξύ των οποίων η Χιλή, η Κροατία, η Νότιος Αφρική, η Τουρκία, η Γαλλία, η Σαουδική Αραβία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Μαρόκο κ.α.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου, Καθηγητής Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, δήλωσε στην τελετή λήξης «Το συνέδριο μας φέτος αποτέλεσε μια πραγματική κοιτίδα εκπαίδευσης και διαλόγου για τις επιστήμες της Θάλασσας. Το γεγονός πως ξεπεράσαμε τους 300 φοιτητές-συνέδρους καταδεικνύει την τεράστια δίψα των νέων να μάθουν και να ερευνήσουν, έτσι ώστε να προχωρήσουν άμεσα σε καινοτόμες εφαρμογές και ανακαλύψεις».

Οι οκτώ προσκεκλημένοι ομιλητές του συνεδρίου έκλεψαν τις εντυπώσεις και έδωσαν τις διαλέξεις τους σε γεμάτα αμφιθέατρα, ενώ οι σύνεδροι παρακολούθησαν με τεράστιο ενδιαφέρον την κεντρική ομιλία του συνεδρίου «Μονο-μοριακές ιστορίες: από τις βιολογικές νανο-μηχανές στους έξυπνους βιοαισθητήρες», από τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Αχιλλέα Καπανίδη.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την απολογιστική Τελετή Λήξης, στην οποία παρουσιάστηκαν τα εντυπωσιακά νούμερα που σφράγισαν την επιτυχία του: 605 σύνεδροι από 31 χώρες, 117 Προφορικές παρουσιάσεις, και 106 Posters!Στο κλείσιμο του συνεδρίου ανακοινώθηκε και ο επόμενος προορισμός για τοHydroMediT 2020, που θα πραγματοποιηθεί στο πανέμορφο νησί της Λέσβου, στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου www.hydromedit.gr.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.