Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2020

«Ξέρετε πως είναι να μπαίνουν στο σπίτι σου κάθε βράδυ οι ίδιοι;»

«Ξέρετε πως είναι να μπαίνουν στο σπίτι σου κάθε βράδυ οι ίδιοι;»

Στην δημοσιογραφία λένε ότι «είδηση είναι όταν δαγκώνει άνθρωπος σκύλο κι όχι σκύλος άνθρωπο». Με αυτό το κριτήριο το νέο ότι σε μια αποθήκη στο Αγρίνιο πιάστηκαν χθες το βράδυ δυο ανήλικοι  κι ένας 20χρονος ρομά να κλέβουν χορτοκοπτικό, έναν συσσωρευτή  ρεύματος κι μια μηχανή ηλεκτροσυγκόλλησης… απλά δεν είναι νέο.

Στην υπόθεση όμως υπάρχουν μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που μας περιέγραψε με τηλεφώνημά του ο ίδιος ο παθών. Το ένα πολύ ενδιαφέρον είναι ότι η αποθήκη του έχει υποστεί εισβολή άλλες πέντε φορές! Το δεύτερο, εξίσου ενδιαφέρον, είναι ότι το προηγούμενο βράδυ από το χθεσινό που τα «παιδιά» πιάστηκαν επ’ αυτοφόρω στην αποθήκη του, ήταν ξανά στο ίδιο σημείο! Πάλι έκλεβαν την αποθήκη του!

Απλά δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν την κλειδαριά, όπως δεν μπόρεσαν και χθες προκαλώντας ζημιά και επιπρόσθετες φθορές, πριν σπάσουν ένα τζάμι και το πλέγμα του παραθύρου και βρεθούν από τους αστυνομικούς με τους φακούς στα χέρια!

Ο ένας είναι 15 ετών… Και οι τρεις είναι ύποπτοι και για κάποιες από τις άλλες κλοπές! Και υπάρχουν κι άλλα ενδιαφέροντα: «ξέρετε τι σημαίνει να μπαίνουν οι ίδιοι στην περιουσία σου συνεχώς  και μετά να περιφέρονται στην περιοχή;», λέει ο άτυχος συμπολίτης του οποίου τα δικαιώματα δεν θα υπερασπιστεί κανένας υπέρμαχος των δικαιωμάτων και κανένας δικηγόρος κοινωνικού χαρακτήρα…

Πάνω από όλα, ενδιαφέρον έχει η πρόβλεψη για το τι θα γίνει από δω και πέρα. Οι δύο είναι ανήλικοι «θα αφεθούν ελεύθεροι με προφορική εντολή». Ο τρίτος της παρέας για να πάει φυλακή θα πρέπει να έχει δεκάδες ακόμη καταδίκες και πάλι πιθανότατα σύντομα θα είναι στο ίδιο σημείο σύντομα. Πριν από όλα αυτά θα υπάρξει μια δίκη όπου δεκάδες… συμπολίτες θα υποστηρίζουν έξω από τα δικαστήρια τους φερόμενους ως κλέφτες και εισβολείς αφήνοντας χωρίς… αλληλεγγύη τους μάρτυρες και τους παθόντες.

Σύμφωνα με τον συστηματικά διωκόμενο συμπολίτη μας η Αστυνομία κάνει αυτό που πρέπει. Η Εισαγγελία του έχει πει-σε επίσκεψή του μαζί με άλλους πολίτες για να ενημερώσει για την απώλεια της περιουσίας και της ελευθερίας του-ότι πρέπει όταν γίνεται δίκη να είναι με προσωπική μήνυση και με κατάθεση του ιδίου. Αυτό θα γίνει αλλά να μην κρύβεται κανείς πίσω από το δάχτυλό του. Θα χρειαστεί εντολή για μέτρα ώστε να μην υπάρξουν ενδείξεις συμπαράστασης σε κατηγορούμενους εισβολείς και κλέφτες. Γιατί συχνά ολόκληρες φαμίλιες συγκεντρώνονται να υποστηρίξουν «τους δικούς τους» απέναντι στον μοναχικό «προνομιούχο» με την εκάστοτε αποθήκη, ο οποίος δεν βρίσκει αλληλεγγύη από πουθενά.

ο (υ)περαστικός

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    Εγω εχω περικυκλωσει το σπιτι μου με σχολικα βιβλια και με καλεσματα για καταταξη στο στρατο.Ως γνωστο οι ρομα δεν πανε σε αυτα οποτε δεν κινδυνευω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.