Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Η υποστελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών συζητήθηκε στη συνάντηση ΓΕΩΤΕΕ – ΠΕΚΔΥ

Η υποστελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών συζητήθηκε στη συνάντηση ΓΕΩΤΕΕ – ΠΕΚΔΥ

Το παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤΕΕ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΠΕΚΔΥ και συζήτησαν για το πρόβλημα υποστελέχωσης σε κτηνιατρικό προσωπικό των υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αλλά και των συναρμόδιων υπηρεσιών ΕΦΕΤ και ΕΛΓΟ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του παραρτήματος του ΓΕΩΤΕΕ αναφέρει τα εξής:

Στο πλαίσιο των επαφών της Δ.Ε. του Παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με τους συνδικαλιστικούς φορείς των Γεωτεχνικών – Μελών του, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της Δ.Ε. με την αντιπρόεδρο της ΠΕΚΔΥ Σεβαστή Ασλανίδου, τον πρόεδρο του τοπικού παραρτήματος της ΠΕΚΔΥ Κων/νο Μήλιο και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου.

Η συνάντηση έγινε την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου τ.ε. στη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής στην Πάτρα. Εκ μέρους της Δ.Ε. του Παραρτήματος Πελοποννήσου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., συμμετείχαν ο πρόεδρος Θανάσης Πετρόπουλος, ο οργανωτικός Γραμματέας Νίκος Νιφόρας και ο ταμίας Γιώργος Αγγελόπουλος.

Κατά τη συνάντηση προέκυψε η αναγκαιότητα ανάδειξης της υποστελέχωσης σε κτηνιατρικό προσωπικό των υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  αλλά και των συναρμόδιων υπηρεσιών (ΕΦΕΤ, ΕΛΓΟ), αφού ο ρόλος του δημόσιου κτηνιάτρου είναι κομβικός στην προστασία της Δημόσιας Υγείας και της Υγείας των ζώων και στην ανάπτυξη του κτηνοτροφικού κλάδου.

Αποφασίστηκε επίσης η στενότερη συνεργασία του Παραρτήματος Δυτ. Ελλάδας της ΠΕΚΔΥ με το Παράρτημα Πελοποννήσου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., σε θέματα νομοθετικών παρεμβάσεων και προτάσεων προς το ΥπΑΑΤ για τον κτηνοτροφικό κλάδο, την ασφάλεια των τροφίμων και την προστασία του καταναλωτή. Τέλος, συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο πλευρών σε επιστημονικά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.