Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Υποτονική επανεκκίνηση της αγοράς στο Αγρίνιο (φωτό)

Υποτονική επανεκκίνηση της αγοράς στο Αγρίνιο (φωτό)

Δεύτερα 5 Απριλίου σήμερα, ημέρα επανέναρξης των καταστημάτων λιανικής που κατέβασαν ρολά πριν ένα μήνα περίπου.

Η κίνηση στην αγορά του Αγρινίου είναι υποτονική και αυτό δεν εκπλήσσει τους εμπόρους της πόλης που είναι  επιφυλακτικοί με τις ελπίδες τους να στρέφονται κυρίως στην περίοδο του Πάσχα

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό για τις μικρές επιχειρήσεις της Αγοράς να παραμείνουν ανοιχτές και να μην χαθεί για άλλη μια χρονιά η περίοδος του Πάσχα που σε λίγες ημέρες φθάνει και μπορεί να δώσει ανάσα σε αυτές», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου.

Δεν παραλείπει από να ζητήσει από τους καταναλωτές «τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και των εργαζόμενων σε αυτές για να μπορέσουν να επιβιώσουν μετά από μια πρωτόγνωρη δοκιμασία λόγω της υγειονομικής κρίσης που υποχρεώθηκαν να παραμείνουν κλειστές για περίπου έξι μήνες μέσα σε ένα χρόνο».

Σημείωσε εξάλλου ο Σύλλογος πως «είναι πολύ σημαντικό να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα υγειονομικά μέτρα , ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός, η υπερκινητικότητα και οι ουρές αναμονής και να μην δοθεί καμία ευκαιρία σε κανέναν να εισηγηθεί και πάλι το κλείσιμο του λιανεμπορίου».

Οι κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων του λιανεμπορίου είναι οι εξής :

  • Για όλα τα καταστήματα που θα λειτουργήσουν, ισχύει ο περιορισμός του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. εμπορικού χώρου και ανώτατο όριο 20 επισκεπτών ταυτοχρόνως ανά κατάστημα.
  • Από τους παραπάνω αριθμούς εξαιρείται το υπαλληλικό/διευθυντικό προσωπικό, ενώ σε πολύ μικρά καταστήματα κάτω των 25 τ.μ. θα επιτρέπεται η παρουσία μόνο ενός πελάτη κάθε φορά.
  • Η προσέλευση των καταναλωτών θα γίνεται με ραντεβού.
  • Ο καταναλωτής θα στέλνει ένα SMS στον αριθμό 13032 που θα επιτρέπει την μετακίνησή του και για 3 ώρες συνολικής διάρκειας.  Δεύτερο SMS, μέσα στην διάρκεια της ίδιας ημέρας, δεν θα επιτρέπεται.
  • Θα πρέπει να υπάρχει απαντητικό SMS ή e-mail από το κατάστημα, ως αποδεικτικό για το ραντεβού, ώστε να μπορεί να γίνει ο έλεγχος..
  • Μέσα στην διάρκεια των 3 ωρών επιτρέπονται πολλαπλά ραντεβού για επισκέψεις σε περισσότερα καταστήματα.
  • Η μετακίνηση για την πραγματοποίηση αγορών μπορεί να γίνει και από Δήμο σε Δήμο.
  • Συμπληρωματικά θα μπορούν να πραγματοποιούνται πωλήσεις και με click away.

Το ωράριο

Οι εικόνες στις 12:00 σε κεντρικούς δρόμους της πόλης

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.