Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Zητούνται επίσημες απαντήσεις για Άκτιο-Αμβρακία και Αγρίνιο-Καρπενήσι

Zητούνται επίσημες απαντήσεις για Άκτιο-Αμβρακία και Αγρίνιο-Καρπενήσι
Ως πότε εμείς θα εξακολουθούμε να “απολαμβάνουμε” τέτοιους δρόμους;
( Φώτο: Ευρυτανικά Νέα)

Την προηγούμενη βδομάδα είχαμε αναφερθεί στη στασιμότητα δύο πολύ σημαντικών οδικών αξόνων, εκείνων που θα συνδέουν (;) Άκτιο-Αμβρακία και Αγρίνιο-Καρπενήσι. (http://agrinio-news.blogspot.com/2009/04/blog-post_29.html). Το κοινό των δύο αυτών υποθέσεων είναι ότι από επίσημα χείλη δεν έχει ακουστεί καμία ουσιαστική απάντηση. Στο μεν Άκτιο -Αμβρακία υπάρχει ως λόγος αναβολής η απεργία ( να το χάψουμε;) ενώ στο Αγρίνιο-Καρπενήσι δεν υπάρχουν επίσημα ούτε νέα αλλά μόνο φήμες.
Η εξέλιξη που έχουμε σήμερα είναι η κοινοβουλευτική παρέμβαση που προχώρησε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης προκειμένου να υπάρχει ενημέρωση από πλευράς ΥΠΕΧΩΔΕ όσον αφορά στην τύχη των δύο προαναφερθέντων έργων.
Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ερώτηση του για τον οδικό άξονα «Άκτιο – Αμβρακία» καλεί τον Υπουργό να ενημερώσει για τις προθέσεις του, το νέο χρονοδιάγραμμα που τίθεται πλέον αλλά και την διασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου. Μάλιστα, ζητείται να κατατεθούν έγγραφα που να επιδεικνύουν την διασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου.
Αντίστοιχα στη δεύτερη Ερώτηση αναφορικά με το έργο «Αγρίνιο – Καρπενήσι». Ο κ. Μωραΐτης ζητά από τον κ. Σουφλιά να ενημερωθεί για την προγραμματική εξέλιξη του έργου. Επίσης, να κατατεθούν όλα τα στοιχεία και τα σχετικά έγγραφα που αφορούν στην εξέλιξη, στη χάραξη και στη χρηματοδότηση του έργου.
Αυτά όσον αφορά το σκέλος της επίσημης ενημέρωσης για τη πορεία των δύο αυτών έργων. Μένουν οι απαντήσεις των αρμοδίων. Από εκεί και πέρα όμως δεν φτάνουν μόνο τέτοιες κινήσεις, άλλα χρειάζονται και άλλες παρεμβάσεις προκειμένουν να μην καρπώνονται αλλότριοι τα εξ ημών.Αλλιώς εικόνες σαν και αυτή που βλέπετε δεν πρόκειται να αλλάξουν.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.