Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Zητούν εξηγήσεις και έγγραφα για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου

Zητούν εξηγήσεις και έγγραφα για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου

ceb3ceb9ceb1cebdcebfcf83cebfcebacebfcebcceb5ceb9cebfΟι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και αίτηση κατάθεσης εγγράφων υπήρξαν από τους βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Τριανταφύλλου και Γιώργου Βαρεμένου για τις δυσλειτουργίες στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Οι βουλευτές υποστηρίζουν ότι η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση (με συνεχώς μειούμενους προϋπολογισμούς τα τελευταία δύο χρόνια) ταλανίζουν και απειλούν τη λειτουργία του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και πως τώρα έρχεται να προστεθεί και ένα επιπλέον πρόβλημα που εντείνει και παγιώνει την απαξίωση του εν λόγω Νοσοκομείου.Κάνουν λόγο για αμείωτη μετακίνηση προσωπικού προς το Νοσοκομείο Αγρινίου, με διαδικασίες μάλλον παράτυπες, όπως ισχυρίζονται μέλη του Ιατρικού Συλλόγου και του Δ.Σ. εργαζομένων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους βουλευτές, από το Σεπτέμβριο του 2013 έχουν εκδοθεί αποφάσεις μετακίνησης για έναν ιατρό και δύο νοσηλευτές δημιουργώντας μείζον πρόβλημα στη λειτουργία της Νοσηλευτικής Μονάδας Μεσολογγίου και στην εν γένει λειτουργία του. «Και το συγκεκριμένο πρόβλημα γίνεται πραγματικά δυσεπίλυτο από τη στιγμή που, με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, έχουν «παγώσει» οι προσλήψεις και ταυτόχρονα αυξάνονται οι αποχωρήσεις και οι συνταξιοδοτήσεις των εργαζομένων», συμπληρώνουν .
Οι βουλευτές ερωτούν τον Άδωνι Γεωργιάδη γιατί δεν υπάρχει μέριμνα για διορισμό ούτε ενός επικουρικού ιατρού σε καμία κλινική μονάδα του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και τι και πότε προτίθετε να κάνει με την υποστελέχωσή του. Επίσης ζητούν ενημέρωση για το πώς αποφασίστηκαν οι μετακινήσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, εάν είναι ενημερωμένη η6η Υ.Π.Ε. και ένα υπάρχουν τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν την αποδοχή των μετακινήσεων.
Με αίτηση κατάθεσης εγγράφων οι βουλετές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν τα έγγραφα που εισηγούνται τις μετακινήσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από το Νοσοκομείο Μεσολογγίου στο Νοσοκομείο Αγρινίου, προς την 6η Υ.Π.Ε. και προς το Νοσοκομείου Μεσολογγίου και τα έγγραφα που δηλώνουν τη σύμφωνη γνώμη της 6ης Υ.Π.Ε. σχετικά με τις προαναφερθείσες μετακινήσεις.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.