Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Γιατί δεν ζητάνε οργανωμένα και ντόπιους εργάτες γης;

Γιατί δεν ζητάνε οργανωμένα και ντόπιους εργάτες γης;

Απορία που εκφράζει άνεργος συμπολίτης από την περιοχή του Αγρινίου: Γιατί οι συνεταιρισμοί και οι ιδιώτες τις περιοχής δεν ζητούν επίσημα και ντόπιους εργάτες γης στα χωράφια, όπως γίνεται σε άλλες περιοχές, με τέτοια ανεργία; Ελεύθερα όμως, με ένα τηλέφωνο κι όχι μέσω κάποιου προγράμματος που να ζητά επί της ουσίας αλλοδαπούς εργάτες.

«Για παράδειγμα οι Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις παραγωγών Ημαθίας ζητούν ενδιαφερόμενους για να εργαστούν στα αγροκτήματα και τις παραπάνω δουλειές και έχουν θέσει στην διάθεση του κοινού τα τηλέφωνα επικοινωνίας με τον καθένα», λέει ο αναγνώστης.

Τις περασμένες μέρες δημοσιεύτηκε σχετικός κατάλογος στην Ημαθία και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους υπεύθυνους προσωπικού. Παρεμπιπτόντως, έχουν ζητηθεί επισήμως χιλιάδες αλλοδαποί εργάτες και στην Ημαθία, κυρίως γιατί δεν βρίσκονται ιδιαίτερα Έλληνες. Όμως, τρόπος για κάποιον που θέλει να πάει, υπάρχει.

Εδώ στην περιοχή μας γιατί δεν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο; Για όποιον ενδιαφέρεται πάντως, στην Ημαθία τα τηλέφωνα των συνεταιρισμών μπορεί να τα βρει εδώ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.