Δευτέρα, 6 Ιουλίου, 2020

H… ζούγκλα της οδού Αγίου Δημητρίου (φωτο)

Κάθε καλοκαίρι η ίδια εικόνα και κάθε φορά οι κάτοικοι προσπαθούν να βρουν μόνοι τους τη λύση. Ο λόγος για τη γειτονιά εκείνη του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο, που κάθε άνοιξη πνίγεται κυριολεκτικά στα χορτάρια που φυτρώνουν άναρχα σε παρατημένες οικοδομές.

Οι φωτογραφίες που έστειλαν αναγνώστες μιλούν από μόνες τους: το πεζοδρόμιο προς το τέλος της οδού Αγίου Δημητρίου, σε ορισμένα σημεία έχει γίνει πραγματικά απροσπέλαστο από την άναρχη βλάστιση, ενώ οι κάτοικοι των γύρω σπιτιών εκφράζουν φόβους τόσο για τα ερπετά που βρίσκουν φωλιά δίπλα ακριβώς από τα κατοικημένα σπίτια, όσο και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε περίπτωση πρόκλησης πυρκαγιάς.

Λίγο παρακάτω, αμέσως πριν τη συμβολή της Αγ. Δημητρίου με την οδό Τερτσέτη, η ίδια σχεδόν εικόνα παρατηρείται και σε δύο άλλα οικόπεδα.

«Προσπαθούμε κάθε φορά να τα κόψουμε μόνοι μας ή πληρώνουμε από τη τσέπη μας κάποιον εργάτη να μας βοηθήσει γιατί δε γίνεται να το αφήσουμε έτσι. Είναι ακόμη Μάιος… Φανταστείτε τι έχει να γίνει αργότερα!», λένε κάτοικοι μιλώντας στο agrinionews.gr

Να σημειωθεί εδώ πως την υποχρέωση για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους, έχουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες. Αν αυτοί δε το πράξουν σε εύλογο χρονικό διάστημα, καλούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου να το κάνουν, ενώ στη δεύτερη προειδοποίηση προχωρούν στην κοπή και την περιποίηση του χώρου οι υπηρεσίες του δήμου και στη συνέχεια επιβάλλεται στον ιδιοκτήτη το σχετικό πρόστιμο.

Σε κάθε περίπτωση, οι κάτοικοι τους οδού Αγίου Δημητρίου, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, δηλώνουν αγανάκτηση και ζητούν από κάθε αρμόδιο να παρέμβει άμεσα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ανωνιμος

    Ομολογουμένως ωραία ζούγκλα για να παίζουν κρυφτό το σούρουπο, τα παιδιά της γειτονιάς. Αλλά ρε παιδιά ρίξτε και λίγο θειάφι γιατί σε λίγο θα σκάσουν μύτη τα ερπετά και θα τρομάζουν τα παιδάκια των PC που δεν γνωρίζουν και πολλά από φύση και θα πάνε να τα πιάσουν και θα τρέχουν οι γονείς στα Νοσοκομεία και ιατρεία για ορούς και κορτιζόνες!!!!!
    Υ.Γ Υπάρχουν παντού αυτές οι ζούγκλες.
    Άλλες είναι ιδιωτικές και άλλες είναι δημοτικές.
    Πάντως δύσκολες εποχές για καλλωπισμό χώρων. 20 – 30 ευρώ το στρέμμα παίρνουν τα χορτοκοπτικά ( τρακτέρ) και τα χειροκίνητα από 70 – 90 το στρέμμα. Δύσκολες εποχές για έξοδα περητά. πρέπει να πληρωθεί – ΕΝΦΙΑ – ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ – ΦΟΡΟΙ – ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ- ΚΤΕΟ – ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ – ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΕΝΟΙΚΙΑ – ΔΕΗ – ΝΕΡΟ- ΤΗΛΕΦΩΝΟ κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.