Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Ένας Αγρινιώτης στη χρυσή Εθνική Νέων του μπάσκετ.

Ένας Αγρινιώτης στη χρυσή Εθνική Νέων του μπάσκετ.

Πριν από λίγες ημέρες ο ελληνικός αθλητισμός βίωσε ακόμη μια μεγάλη επιτυχία. Συγκεκριμένα, η Εθνική Ομάδα Νέων Ανδρών του μπάσκετ κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, κερδίζοντας στον τελικό το αντίστοιχο συγκρότημα της Γαλλίας. Όπως είναι φυσικό τέτοιες επιτυχίες μας στέλνουν αισιόδοξα μηνύματα, αφού αποδεικνύουν ότι στην Ελλάδα και ταλέντα υπάρχουν (το αν θα αξιοποιηθούν αναλόγως μελλοντικά είναι ένα άλλο θέμα!) και σωστή δουλειά γίνεται από τους αρμόδιους. Μιλάμε πάντα για τα άτομα εκείνα τα οποία βρίσκονται ”πίσω από τις κάμερες” προετοιμάζοντας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους αθλητές μας.
Σε αυτή λοιπόν την κατηγορία των προσώπων ανήκει και ένας νέος άνθρωπος γέννημα θρέμμα της αγρινιώτικης κοινωνίας. Πρόκειται για τον 29χρονο φυσικοθεραπευτή της Εθνικής Ομάδας Νέων Ανδρών του μπάσκετ, Θανάση Ζαμπάρα, ο οποίος εδώ και τέσσερα χρόνια προετοιμάζει με επιμέλεια και μεθοδικότητα τους νεαρούς αθλητές, προκειμένου κάθε φορά να είναι πανέτοιμοι στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Παράλληλα, είναι υπεύθυνος όλο αυτό το χρονικό διάστημα, στο ίδιο πάντα πόστο, και στην Εθνική Ομάδα Γυναικών της καλαθοσφαίρισης, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια διατηρεί δικό του φυσικοθεραπευτήριο στο Αγρίνιο.
Το agrinionews επικοινώνησε μαζί του μετά τον άθλο της Ρόδου, ζητώντας του να μας περιγράψει το ρόλο και τις σχέσεις του με τα χρυσά παιδιά του Κώστα Μίσσα. ”Ο ρόλος μου στην ομάδα είναι περίπλοκος, καθότι λόγω του ότι είμαι πολύ κοντά στους παίκτες είμαι παράλληλα κάτι σαν συνδετικός κρίκος μεταξύ παικτών και προπονητών” μας ανέφερε, καταλήγοντας ότι ”σημαντική επίσης είναι η συμβολή μου στην προετοιμασία των αθλητών είτε για προπόνηση είτε για αγώνα.”
Εμείς του ευχόμαστε ολόθερμα να ζήσει και άλλες πιο μεγάλες επιτυχίες και γιατί όχι μέσα από την αντίστοιχη θέση στην Εθνική Ανδρών!
Y. Γ.: Μέσω σχολίου αναγνώστη ενημερωθήκαμε ότι και άλλος ένας Αγρινιώτης αποτελεί μέλος του εν λόγω τεχνικού τιμ. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο πραγματοποιούμε τη συγκεκριμένη προσθήκη στο κείμενό μας. Πρόκειται για τον κ. Κώστα Νικάκη, ο οποίος είναι ο βοηθός του Κώστα Μίσσα και αναμφισβήτητα και η δική του συμβολή είναι εξίσου σημαντική σε αυτό τον θρίαμβο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.