Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Έρχεται το ΔΝΤ..

Έρχεται το ΔΝΤ..

Το ΔΝΤ και επισήμως κηδεμονεύει τη χώρα μας από χθες. Λάθη, παραλείψεις, εσκεμμένες η μη, όλων των προηγούμενων αλλά και της νυν κυβέρνησης οδήγησαν στην χθεσινή ημέρα ντροπής.
Από την ώρα που η οικονομία μας μπήκε στο μάτι του κυκλώνα των αγορών, ένα σωρό ανακολουθίες σε λόγια και ενέργειες σημάδεψαν τη δράση των δύο μεγάλων κομμάτων, με την αριστερά να ρίχνει “φωτοβολίδες” 24ωρων απεργιών και το ΛΑΟΣ να κάνει τα δικά του μικροπολιτικά παιχνίδια.
Εν ολίγοις: Τα κοινοβουλευτικό μας σύστημα φάνηκε μικρού αναστήματος στο να ανακόψει τον οικονομικό αυτό κατήφορο και φοβούμεθα ότι στο μέλλον τα χαμηλά και μεσαία στρώματα πλέον θα είναι απροστάτευτα.
Τα κανάλια παίζουν το δικό τους παιχνίδι οιμωγής και δακρύων, στα τηλεπαράθυρα και στα πολιτικά πρωινάδικα. Συνθηματολογία του τύπου: ” Έλληνες βαστάτε” και τέτοια συναφή μόνο πανικό και αηδία μπορούν να προκαλέσουν.
Μειώσεις μισθών, συντάξεων, απολύσεις και ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις είναι αυτά που μας περιμένουν την επερχόμενη διετία.
Με πλήρη αποδοκιμασία, εγρήγορση, αλλυλεγγύη ( και όχι να στρέφεται η μια κοινωνική τάξη έναντι της άλλης) και προπάντων αισιοδοξία πρέπει να απαντήσουμε όλοι εμείς.
Και προπάντων να γίνουμε πολύ περισσότερο απαιτητικοί από τα κόμματα και τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες.
Αλλωστε αυτό είναι -το μόνο ίσως-που φοβάται το ΔΝΤ: Τις αντιδράσεις της ελληνικής κοινωνίας. Αυτή μόνο μπορεί να τους “πετάξει” έξω, και να αλλάξει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας μας. Η ίδια η κοινωνία ανάγκασε τη Βραζιλία να πει στο ΔΝΤ “δεν δίνουμε άλλα, έλατε πάρτε τα από τις φαβιέλες”
Η ίδια η κοινωνία στην Αργεντινή έσπρωξε τη κυβέρνηση να εφαρμόσει αντίθετο πρόγραμμα από αυτό που υπέδειξε το ΔΝΤ και τώρα η οικονομία της είναι πλέον σε πορεία ανοδική.
Αλήθεια πόσο όλα αυτά προβάλλονται από τα ΜΜΕ εν μέσω θρήνων και κλαμάτων;
Μπροστά σε όλα αυτά ωχριούν οι Καλλικράτιδες και κάθε λογής ζήτημα της τοπικής επικαιρότητας. Είναι μάλιστα αλήθεια ότι πολύς νέοι συντοπίτες μας, που τώρα παίρνουν το πτυχίο τους επιλέγουν την πόλη μας για την αναζήτηση εργασίας. Και πολλοί από αυτούς επικαλούνται το αβέβαιο των εξελίξεων στην απόφαση τους.
Εν τέλει, Η ψυχολογία του φόβου μόνο κακό μπορεί να κάνει στην Ελληνική οικονομία.
Στο χέρι μας είναι αν θα μετατρέψουμε τα ελληνικά αρχικά του imf ΔΝΤ σε..
Διώξτε Νύχτα το Ταμείο.
Υ.Γ Και μην αρχίσουμε πάλι να παπαγαλίζουμε ότι φταίμε οι κακοί Έλληνες, το κράτος κτλ. Αυτό το εμπεδώσαμε και το καταλάβαμε.
Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε το κακό κράτος αλλά μόνοι μας οφείλουμε να το κάνουμε
Και θα το κάναμε τώρα όπως είχανε φτάσει τα πράγματα, δεν χρειαζόταν να σπρωχτούμε στο ΔΝΤ.
Να είστε πάντως σίγουροι ότι κανένα ΔΝΤ δεν εύχεται στην πραγματικότητα η οικονομία μας “να πάρει μπρος”, γιατί πολύ απλά αν πάρει, τότε θα πάψουμε να είμαστε πελάτες του και να κάνουν άλλοι κουμάντο εδώ.
Ας το Διώξουμε λοιπόν Νύχτα

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.