Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Αμφισβητεί από τώρα το αποτέλεσμα δίχως καν να το γνωρίζει…

Δελτίο τύπου εξέδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Βασίλης Αντωνόπουλος, με το οποίο αμφισβητεί τη δημοσκόπηση της Πολιτείας πριν ακόμη δημοσιευτεί! Εμείς πραγματικά έχουμε λίγο μπερδευτεί από τα όσα παραθέτει και δεν ξέρουμε εάν όλα αυτά ισχύουν και κατά πόσο είναι ικανά να αμφισβητήσουν την επιστημονική εγκυρότητα της εν λόγω δημοσκόπησης, η οποία διενεργείται από μία σοβαρή εταιρεία για λογαριασμό μιας έγκυρης εφημερίδας. Απ ότι γνωρίζουμε τα αποτελέσματα δεν είχαν καν βγει όταν εκδόθηκε η συγκεκριμένη ανακοίνωση. Συνεπώς, ο κ. Αντωνόπουλος δεν είχε γνώση των αποτελεσμάτων της έρευνας. Σε περίπτωση που αυτή βγεί αρνητική για αυτόν, τότε θα αρχίσουν τα γνωστά σενάρια εκ του καφενείου ορμώμενα και ο ίδιος θα έχει κάθε λόγο να εξακολουθεί να την αμφισβητεί. Σε περίπτωση όμως που η δημοσκόπηση τον εμφανίζει με υψηλά ποσοστά στις προτιμήσεις των πολιτών τι ακριβώς σκοπεύει να πράξει…;;;

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Αντωνόπουλου έχει ως εξής:

Μέσα από συγκεκριμένες μαρτυρίες δημοτών των σημερινών Καποδιστριακών δήμων που συνενώνονται για την δημιουργία του Νέου διευρυμένου Δήμου Αγρινίου, ενημερωθήκαμε ότι η εταιρεία K- Research διενεργεί δημοσκόπηση κοινής γνώμης για λογαριασμό της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων», της οποίας τα συμπεράσματα κατά την κρίση μας αμφισβητούνται για τους παρακάτω λόγους:
1ον Η Δημοσκόπηση έγινε την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2010, ημέρα κατά την οποία κυκλοφόρησαν φήμες οι οποίες προπαγάνδιζαν την μη κάθοδο του Βασίλη Αντωνόπουλου στις εκλογές και που μας οδήγησαν ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ στην έκδοση δελτίου τύπου, με το οποίο ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ η υποψηφιότητα μου.
2ον Ο τρόπος και η σειρά με τον οποίο διατυπώθηκαν οι ερωτήσεις, κατά την άποψη μου οδηγεί σε αμφισβητούμενα και αρκετές φορές σε καθοδηγούμενα συμπεράσματα. Οι ερωτήσεις αυτές σύμφωνα με τις μαρτυρίες είναι:
o «Ερώτηση 1η) Συμφωνείται με την συνένωση των Δήμων;»
o «Ερώτηση 2η) Πως είδατε το έργο του Δημάρχου; Καλό; Κακό; Μέτριο; Πολύ καλό;»
o «Ερώτηση 3η) Ποιον θα ψηφίσεις στις δημοτικές εκλογές:»
o «Ερώτηση 4η) Πως είδατε το έργο του κυρίου Μοσχολιού;»
o «Ερώτηση 5η) Μεταξύ του κ. Μοσχολιού και του κ. Σταμάτη ποιον θα ψηφίσετε;»
o «Ερώτηση 6η) Μεταξύ του κ. Σταμάτη και του κ. Νικάκη ποιον θα ψηφίσετε;»
o «Ερώτηση 7η) Συμφωνείτε με την απόφαση του κ. Αντωνόπουλου να κατέβει σαν ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος;»
o «Ερώτηση 8η) Θα έπρεπε ο κ. Αντωνόπουλος να συνεργαστεί με τον κ. Μοσχολιό;»
o «Ερώτηση 9η) Ανάμεσα στον κ. Μοσχολιό και τον κ. Αντωνόπουλο ποιόν θα ψηφίσετε;»
o «Ερώτηση 10η) Τι ψηφίσατε στις βουλευτικές εκλογές;»
o «Ερώτηση 11η) Ποιόν θα ψηφίσετε για δήμαρχο στις δημοτικές εκλογές;»
3ον Η αμφισβήτηση των συμπερασμάτων της συγκεκριμένης δημοσκόπησης θεμελιώνεται στα παρακάτω:

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.