Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων για το τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων.

Αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων για το τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων.

Την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων του τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Πανεπιστημιακής Σχολής Αγρινίου, πρόκειται να εγκρίνει τη Δευτέρα 30 Μαρτίου κατά τη συνεδρίαση του, το Συμβούλιο Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΣΑΠΕ). Για το συγκεκριμένο θέμα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάριου Σαλμά και του Ειδικού Γραμματέα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Αθανάσιου Κυριαζή, όπου και αποφασίστηκε να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη του ΣΑΠΕ. Έτσι, κλείνει ένα ζήτημα που εκκρεμούσε από τη συνεδρίαση του περασμένου φθινοπώρου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πρόκειται για το πρώτο πανεπιστημιακό τμήμα της χώρας με γνωστικό αντικείμενο το περιβάλλον, στο οποίο κατοχυρώνονται επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του. Η σημασία της εν λόγω απόφασης γίνεται αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς ότι το σύγχρονο εργασιακό τοπίο είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, η αναγνώριση του αντικειμένου σπουδών απαιτεί μια χρονοβόρα διαδικασία και ο αγώνας για την ανάληψη μιας θέσης εργασίας με πλήρη δικαιώματα είναι εξαιρετικά πιεστικός.

Εμείς δεν τρέφουμε αυταπάτες ούτε βαυκαλιζόμαστε με την ιδέα ότι η πόλη μας έγινε η γη της ”πανεπιστημιακής επαγγελίας”. Αντιθέτως …Απαιτούνται αρκετά βήματα ακόμη και κυρίως ωριμότητα και συνεργασία όλων των πλευρών για τη δημιουργία ελκυστικών και ανταγωνιστικών τμημάτων που θα παρέχουν ορατές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης στους πτυχιούχους. Κυρίως όμως πρέπει να ανοίξει ο διάλογος με τους φοιτητές που ήδη υπάρχουν στο Αγρίνιο. Τη γνώμη και τις θέσεις τους οφείλουν να αφουγκραστούν οι πολιτικοί και πνευματικοί μας ταγοί και πάνω σε αυτές να οικοδομηθεί το (υπό ίδρυση) Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας. Ελπίζουμε τα μέλη της διοικούσας επιτροπής να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση γιατί διαφορετικά τα αποτελέσματα δε θα είναι τα αναμενόμενα…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.