Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για το κτίριο του 3ου Γυμνασίου ( πρώην Μουσικό) που παραχωρείται στο Πανεπιστήμιο


Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θεωρεί απαράδεκτη την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΔΕΠ) του Δήμου Αγρινίου με βάση την οποία σχολικό κτίριο, που ανήκει στο 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου, παραχωρείται στο Πανεπιστήμιο.
Δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε μια τέτοια απόφαση, διότι στην πόλη του Αγρινίου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα σχολικής στέγης με αποτέλεσμα οι μαθητές να στοιβάζονται σε 30ρια τμήματα. Στο εν λόγω κτίριο στεγάζονταν φέτος το 1ο Γυμνάσιο Αγρινίου, ενώ επρόκειτο να μετακινηθεί το 5ο Λύκειο Αγρινίου.
Η συγκεκριμένη απόφαση της ΔΕΠ Αγρινίου είναι ταυτόχρονα παράνομη, γιατί το εν λόγω κτίριο (διδακτήριο) ανήκει στην β/θμια εκπαίδευση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Ν. 1894/90 όπως ισχύει σήμερα) και τις διοικητικές διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί για την εφαρμογή της.
Ζητάμε λοιπόν, σύμφωνα και με την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νιας, το Υπουργείο Παιδείας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να αποκαταστήσουν τη νομιμότητα, γιατί διαφορετικά θα οξυνθεί κατά πολύ το ήδη υπάρχον κτιριακό πρόβλημα στο χώρο της β/μιας εκπαίδευσης στην πόλη του Αγρινίου.

O Πρόεδρος Ο Γ.Γραμματέας

Δημήτρης Πέππας Νίκος Παπαχρήστος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.