Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Δηλώσεις Αιτωλοακαρνάνων για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών.

Δηλώσεις Αιτωλοακαρνάνων για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών.

Zητήσαμε από δημόσια πρόσωπα του νομού μας που ανήκουν σε κάποιο από τα 6 κόμματα της ευρωβουλής να μας σχολιάσουν τα αποτελέσματα της 7ης Ιουνίου, εστιάζοντας κυρίως στον αντίκτυπο που είχαν στην Αιτωλοακαρνανία. Σας παραθέτουμε ακολούθως τις απαντήσεις που έδωσαν στο agrinionews. Να αναφέρουμε ότι η σειρά των δηλώσεων τοποθετείται στην εν λόγω ανάρτηση με βάση την αντίστοιχη των κομμάτων στις Ευρωεκλογές.
Μωραϊτης Θάνος (Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ-Βουλευτής Αιτωλ/νίας)
Η νίκη του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου και στην Αιτωλοακαρνανία είναι καθαρή και μεγάλη. Η διαφορά ΠΑΣΟΚ – ΝΔ στο Νομό υπερέβη την πανελλήνια. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό είναι ότι το ΠΑΣΟΚ νίκησε σε 26 από τους 29 Δήμους. Ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής στο Νομό. Ούτε οι επικοινωνιακές φιέστες, ούτε οι ρουσφετολογικές φρούδες υποσχέσεις κατάφεραν να αλλάξουν την εικόνα της εκλογικής κατάρρευσης της ΝΔ. Οι Αιτωλοακαρνάνες όπως και η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού ζητούν αλλαγή πορείας για την χώρα. Από το ΠΑΣΟΚ οι πολίτες απαιτούν να συνεχίσουμε να καταθέτουμε προτάσεις, λύσεις για τα προβλήματα του τόπου. Αυτό και θα κάνουμε με υπευθυνότητα. Οι ευρωεκλογές τελείωσαν με καθαρή, μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ. Χωρίς πανηγυρισμούς και αλαζονεία συνεχίζουμε την προσπάθεια για την νίκη στις εθνικές εκλογές αλλά κυρίως για να κτίσουμε μια ισχυρή κοινωνική συμμαχία που θα στηρίξει τις τομές και τις μεταρρυθμίσεις της αυριανής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που έχει ανάγκη ο τόπος.

Μαγγίνας Βασίλης (Πρώην Υπουργός Εργασίας-Βουλευτής ΝΔ Αιτωλ/νίας)
Οι πολίτες εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους απέναντι στην Κυβέρνηση, αλλά και στο πολιτικό σύστημα γενικότερα με δεδομένη την πρωτοφανούς εκτάσεως για τα εκλογικά μας δεδομένα, αποχή.
Οι φίλοι της ΝΔ είναι σε μεγάλο βαθμό θυμωμένοι μαζί μας και αυτό εκφράστηκε με την αρνητική τους στάση σε πανελλαδική βάση.
Τα πράγματα στην Αιτωλοακαρνανία πήγαν καλύτερα σε σχέση με τους άλλους δύο νομούς της Περιφέρειάς μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι ικανοποιητικά.
Θέλω τέλος να επισημάνω, ότι το ΠΑΣΟΚ που ασφαλώς επέτυχε να κατακτήσει την πρώτη θέση δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει τους στόχους του. Ούτε για δημοψήφισμα επρόκειτο όπως διακήρυσσε, αφού η αποχή έφτασε το 50%, ούτε κατάφερε να έχει μια μεγάλη απόσταση-όση περίμενε- από τη ΝΔ.
Από μας εξαρτάται πλέον, με τη στάση και τις πολιτικές μας να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και να επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη της.

Μωραϊτης Νίκος (Βουλευτής ΚΚΕ Αιτωλ/νίας)
Για το ΚΚΕ το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών κρίνεται θετικό, αφού διατήρησε τις δυνάμεις του σημειώνοντας μάλιστα μικρή αύξηση. Το ποσοστό αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς την πρωτοφανή επίθεση που δεχθήκαμε όλο αυτό τον καιρό και στην οποία αντισταθήκαμε με δύναμη. Μια επίθεση που προκλήθηκε από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ιδίως από τον κ. Πάγκαλο που βρισκόταν σε εντεταλμένη υπηρεσία, αλλά και από τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ τον κ. Καρατζαφέρη. Όσον αφορά την Αιτωλοακαρνανία το αποτέλεσμα μας ικανοποιεί πλήρως, καθώς ανεβάσαμε τα ποσοστά μας μία και πλέον μονάδα σε σχέση με τις εκλογές του 2007. Βέβαια, το γεγονός της αυξημένης αποχής μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Ας συνειδητοποιήσουμε ότι δεν πρόκειται για πολιτική πράξη, αλλά για μια πράξη που διευκολύνει το κατεστημένο. Στην ουσία πρόκειται για μια στοχευμένη επιλογή της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ αλλά και των ΜΜΕ. Το ΚΚΕ από την επομένη των εκλογών βρίσκεται και πάλι στο χώρο εργασίας, προκειμένου να αποκρούσει τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η Ε.Ε. Και στην Αιτωλοακαρνανία σκοπεύουμε να έρθουμε πιο κοντά στους νέους κυρίως ανθρώπους και να αφουγκραστούμε τα προβλήματά τους. Ας καταλάβουμε ότι η μοιρολατρία δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση.

Eλευθερίου Σπύρος (Πρόεδρος Ν.Ε. ΛΑΟΣ Αιτωλοακαρνανίας-Υποψήφιος Ευρωβουλευτής)

Η Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Αιτ/νίας , αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου 2009 , αισθάνεται κατ’ αρχήν την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους Αιτωλοακαρνάνες που έδειξαν εμπιστοσύνη και τίμησαν με την ψήφο τους τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό .

Κατ’ αυτόν τον τρόπο το κόμμα πέτυχε υπερδιπλασιασμό του ποσοστού , τόσο σε τοπικό , όσο και σε Πανελλήνιο επίπεδο .
Πολύ ευχάριστο αποτέλεσμα του αυξημένου ποσοστού είναι η εκλογή δύο Ευρωβουλευτών .
Τα αυξημένα ποσοστά , μαζί με τα συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης , επιβάλλουν και συμπεριφορές αυξημένης ευθύνης απέναντι σε όλους τους συμπολίτες μας .
Από σήμερα, καλώ σε υπεύθυνη και σοβαρή δουλειά , όλα τα Μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής καθώς και όλα τα Κομματικά Στελέχη , Οπαδούς και Φίλους του κόμματος , απ’ άκρη σ’ άκρη στον δυστυχώς « τελευταίο σε ανάπτυξη , και με πληθώρα οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων » , Νομό της χώρας .

Καραγκούνης Σταύρος (Μέλος Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων του Συνασπισμού)

Είναι η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση που ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει αυξητικές τάσεις στα ποσοστά του στον νομό μας. Ο κόσμος έχει βάλει τον ΣΥΡΙΖΑ στην καθημερινή πολιτική του πραγματικότητα. Ξεπερώντας το σύνδρομο της «οικογενειακής» ψήφου που επικρατεί στον νομό μας, νέοι άνθρωποι αγκάλιασαν τον ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζοντας την μόνη δύναμη, που στέκεται απέναντι στο διεφθαρμένο και ξεπερασμένο πολιτικό σύστημα. Η πολιτική επιστρέφει. Μαζί της και η αριστερά. Η νέα αριστερά.

Φούντας Στέλιος (Μέλος Πολιτικής Κίνησης Οικολόγων Πράσινων Νομού Αιτ/νίας)
Για τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ-ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ η αποτίμηση δεν είναι ποσοτική αλλά ποιοτική. Οι πολίτες με την ψήφο τους εξέλεξαν τον πρώτο πράσινο Έλληνα ευρωβουλευτή. Το εκλογικό αποτέλεσμα των Οικολόγων Πράσινων στηρίχτηκε σε ένα ρεύμα συνειδητής ψήφου για την καθιέρωση του πράσινου πολιτικού πόλου στην χώρα μας. Το ρεύμα αυτό συναντήθηκε και το κλίμα διάχυτης κοινωνικής δυσαρέσκειας, που τελικά εκφράστηκε κυρίως με την πρωτοφανή αποχή από τις εκλογές. Οι Οικολόγοι Πράσινοι πέτυχαν όλους τους στόχους τους εξασφαλίζοντας μια μεγάλη αύξηση του ποσοστού τους σε σχέση με τις εκλογές του 2007, αλλάζοντας την πολιτική ατζέντα, αναγκάζοντας όλα τα κόμματα να υιοθετήσουν πράσινες πολιτικές έστω και στα λόγια. Οι πολίτες ,που άλλωστε είναι και η δύναμή μας, να μελετήσουν τις θέσεις των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ-ΠΡΑΣΙΝΩΝ και να συμμετέχουν στην προσπάθεια για αλλαγή της πολιτικής ατζέντας , για αλλαγή του πολιτικού κλίματος.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.