Πέμπτη, 15 Απριλίου, 2021

Διαλλακτικός για το Πανεπιστήμιο. Αμετακίνητος για το Εφετείο!

Διαλλακτικός για το Πανεπιστήμιο. Αμετακίνητος για το Εφετείο!

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Αναγνωστόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοσιογράφο Μαρία Μπασδέκη για την εφημερίδα ”Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων”, τοποθετήθηκε επί των σημαντικότερων θεμάτων που αφορούν την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας, αλλά και την επικαιρότητα γενικότερα. Εμείς θα σταθούμε στις απαντήσεις που ο ίδιος έδωσε σχετικά με δύο ζητήματα που για πολλούς απoτελούν πεδίο ”αντιπαράθεσης” μεταξύ Αγρινίου και Μεσολογγίου. Όπως αντιλαμβάνεστε, ο λόγος γίνεται για το Πανεπιστήμιο και για το Εφετείο. Όσον αφορά το πρώτο, εμφανίζεται αρκετά συναινετικός και διαλλακτικός. Όμως για το δεύτερο παραμένει απλά αμετακίνητος στη θέση του υπενθυμίζοντάς μας προφανώς, ότι ανά πάσα στιγμή βρίσκεται σε θέση μάχης…Σας παραθέτουμε παρακάτω τα συγκεκριμένα αποσπάσματα της συνέντευξης:

Από διάφορες πλευρές κατηγορείστε για ενδοτισμό Επιμένετε ότι η έδρα του Πανεπιστημίου πρέπει να είναι στο Αγρίνιο;
Στο Αγρίνιο υπάρχουν οι υποδομές και κυρίως περισσότερες προϋποθέσεις για ίδρυση και ανάπτυξη Πανεπιστημίου Περιοχής, προς όφελος βέβαια όλης της περιοχής, αφού και εμείς ως Μεσολόγγι ζητούμε δύο πανεπιστημιακές σχολές. Ζητούμενο είναι η ίδρυσή του. Σ’ αυτή την προσπάθεια από χρόνια έχω συνταχθεί και από χρόνια έχω διατυπώσει δημόσια την πρότασή μου. Επιπλέον εμείς έχουμε ένα ήδη ανεπτυγμένο και ισότιμο ίδρυμα, το ΤΕΙ, και οφείλουμε να συνταχθούμε για την περαιτέρω ανάπτυξή του, ώστε η πρόσφατη απόφαση των προέδρων των ΤΕΙ για μετασχηματισμό των ιδρυμάτων σε Τεχνολογικά Πανεπιστήμια να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.
Η δικιά σας ενημέρωση για το Εφετείο πλέον ποια είναι;
Αυτή τη στιγμή το θέμα έχει αναβληθεί επ’ αόριστον. Αργότερα αν η Κυβέρνηση επαναποφασίσει την ίδρυση Εφετείου στην Αιτωλοακαρνανία τότε η έδρα του θα είναι η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.