Πέμπτη, 13 Μαΐου, 2021

Ηρθε η ώρα να πέσουν λεφτά από το πρόγραμμα "Πίνδος" στην Αιτ/νία!( Ήρθε;)

Ηρθε η ώρα να πέσουν λεφτά από το πρόγραμμα "Πίνδος" στην Αιτ/νία!( Ήρθε;)

Οι περιοχές που είναι κατά προσσέγγιση σημειωμένες στο χάρτη σε μπλε κύκλο εμφανίστηκαν παλαιότερα σε χάρτη του προγράμματος Πίνδος ως πιθανές περιοχές υλοποίησής του.Πρόκειται όντως από τις πιο παραμελημένες περιοχές του Νομού.Θα γίνει επιτέλους κάτι;

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, το πρόγραμμα “Πίνδος” θα χρηματοδοτήσει έργα και σε νέες περιοχές δράσης, μεταξύ αυτών και την Αιτ/νια.Στη συνάντηση ήταν και ο υπουργός ανάπτυξης κ.Φώλιας.
Το πρόγραμμα Πίνδος χρηματοδοτεί έργα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη ορεινών κυρίως περιοχών.Μέχρι τώρα στους νομούς Κοζάνης, Τρικάλων, Ιωαννίνων και Άρτας κ.α που έχει εφαρμοστεί κυρίως έπεσαν χρήματα για ανακατασκευή παλαιών γεφύρων, αναπαλαίωση σπιτιών, παλαιών σχολείων, κατασκευή επαρχιακών δρόμων,μονοπατιών, ενίσχυση τοπικών προιόντων ( π.χ. δημιουργία μονάδας επεξεργασίας καστάνου στην Καστοριά), αλλά και διάσωση ειδών υπό εξαφάνιση (π.χ. επανεισαγωγή ελαφιών!) κ.α.
Η Αιτ/νία τώρα προσκλήθηκε στο πρόγραμμα Πίνδος.Για του λόγου το αληθές έχετε δεί πουθενά στο νομό μας τέτοιες δραστηριότητες σε τέτοια έκταση έστω;Και πως να μπεί η Αιτ/νια στο Πίνδος όταν η πολιτική επιτροπή και η επιτρόπή παρακολούθησης του προγράμματος τόσο καιρό δεν απαρτίζεται από εκπροσώπους του νομού μας, ούτε καν της περιφέρειας μας. Αντίθετα εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης υπάρχουν μόνο από τις περιφέρειες Ηπείρου,Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδος.Στην πράξη λοιπόν βλέπετε πόσο δύσκολο είναι να εξασφαλιστούν κονδύλια.¨Αρα και η αποστολή του Θύμιου είναι ιδιαίτερα δύσκολη στη περίπτωση αυτή.Παρόλα αυτά θα έχει και αυτός τις ευθύνες που του αναλογούν, αν δε βγεί κάτι καλό από αυτή την ιστορία.Όσο να ναι βέβαια με την Αχαία και την Ηλεία αυτό το καιρό μπορεί να συνενοηθεί κάπως καλύτερα για ευνόητους λόγους..
Σε ένα χάρτη που κυκλοφορεί στην ιστοσελίδα του προγράμματος “Πίνδος”παρουσιάζει τις περιοχές του νομού μας που μπορούσαν να επωφεληθούν του προγράμματος.
Οι βασικότερες είναι :
Το ορεινό τμήμα των δήμων Παραβόλας, Θέρμου και Παρακαμπυλίων από τον Άγιο Βλάση και πάνω, προς τα σύνορα με την Ευρυτανία στις 3 περιπτώσεις.
Κομμάτι του δήμου Ινάχου, μεταξύ Εμπεσού-Περδικακίου ( τα ίδια χωρία δεν περιλαμβάνονται!)
Η περιοχή μεταξύ Κανδήλα-Ζαβέρδα.
Εμείς εκθέσαμε την κατάσταση ως έχει.Στην πράξη θα φανούν τα υπόλοιπα..

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.