Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Θέτουν ερωτήματα για το νερό του Ξηρομέρου

Θέτουν ερωτήματα για το νερό του Ξηρομέρου

Ο Σύλλογος Αποδήμων Φυτειωτών με ανακοίνωση του διαμαρτύρεται  έντονα για την ακαταλληλότητα του νερού στο  Δήμο Ξηρομέρου. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε τοπικά ιστολόγια και ιστοσελίδες της περιοχής μας, διαπιστώσαμε και αναστατωθήκαμε παράλληλα όπως άλλωστε ολόκληρη η τοπική μας κοινωνία σχετικά με την ακαταλληλότητα του νερού που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση στον Δήμο Ξηρομέρου.
Ειδικότερα, έγγραφο το οποίο υπογράφεται από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κοινοποιήθηκε με την ένδειξη «ΕΠΕΙΓΟΝ», υπό τον αριθ. πρωτ. 86475/2409, 86489/ 2411, 9-4-2012 και κάνει λόγο για έλεγχο που πραγματοποιήθηκε και διαπιστώθηκε μικροβιακή επιβάρυνση δεικτών κοπρανώδους προέλευσης στα δείγματα με την μέθοδο της δειγματοληψίας νερού.
Κατά συνέπεια, τα δείγματα νερού δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας για κατανάλωση. Ακόμη, το έγγραφο αναφέρει ότι δεν διαπιστώθηκε υπολειμματικό χλώριο που αποτελεί δικλείδα ασφαλείας, με αποτέλεσμα το νερό να κρίνεται ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση και μάλιστα στα χωριά: Αστακός, Καραϊσκάκης, Μπαμπίνη, Μαχαιράς, Σκουρτού, Πρόδρομος, Αγράμπελα, Μύτικας, Κανδήλα, Παναγούλα, Αρχοντοχώρι, Ρίβιο, Άγιος Στέφανος και Φυτείες (με επιφύλαξη).
Επιπλέον, σύμφωνα με το έγγραφο, τονίζεται ότι εάν εφαρμόζονταν η απαιτούμενη χλωρίωση θα μπορούσε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος από την μικροβιακή επιβάρυνση και προτρέπεται μάλιστα να εφαρμοστεί άμεσα χλωρίωση για αποφυγή των χειρότερων, η αρμόδια διεύθυνση καλεί τον Δήμο να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα.
Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και οι ευθύνες συνάμα, διότι ανά πάσα στιγμή εγκυμονούν κίνδυνοι για την δημόσια υγεία των συμπατριωτών μας.

Τα ερωτήματα είναι πολλά:
ΓΙΑΤΙ δεν πραγματοποιήθηκαν όλο αυτό το διάστημα οι απαιτούμενες χλωριώσεις;
ΠΟΤΕ προτίθεται η Δημοτική Αρχή να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες με σκοπό την αποφυγή περαιτέρω συνεπειών και μάλιστα πιο δυσμενών για την δημόσια υγεία;Ο Σύλλογος μας ζητά ενημέρωση καθότι η τοπική μας κοινωνία είναι ανάστατη.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Χρήστος Γ. Σαλτογιάννης

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.