Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Μήνυμα ενότητας και αγώνα από το Μεσολόγγι

Μήνυμα ενότητας και αγώνα από το Μεσολόγγι

Μήνυμα ενότητας και συνέχεια του αγώνα που έχει ξεκινήσει εδώ και 45 μέρες το Μεσολόγγι για να σώσει το ΤΕΙ, απηύθυναν από την κεντρική πλατεία της πόλης σήμερα το μεσημέρι βουλευτές, δεκάδες εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης καθώς και φορείς του νομού, σε μια κινητοποίηση που μέτρησε μεγάλη συμμετοχή. Στο κάλεσμα του δήμου για στήριξη ανταποκρίθηκαν οι δήμαρχοι Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός και Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές, δίνοντας με την παρουσία τους τέλος σε φήμες και σενάρια που ήθελαν διάσπαση του ενιαίου μετώπου κατά του σχεδίου που προβλέπει κατάργηση αυτοδυναμίας τόσο για το ΤΕΙ όσο και για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο. Με τις ομιλίες τους οι δήμαρχοι Αγρινίου και Ναυπακτίας έστειλαν μήνυμα ενότητας και κοινού αγώνα, ενώ κατά του σχεδίου τάχθηκαν σφοδρά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας καθώς και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Παπαναστασίου. Παρόντες επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου και Γιώργος Βαρεμένος, ο πρώην υπουργός Χρίστος Βερελής, ο αντιπεριφερειάρχης Β. Αντωνόπουλος, δεκάδες δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι φορέων από όλο το νομό. Αντιπροσωπεία των αγροτών υποστήριξε με την παρουσία της την εκδήλωση, ενώ για μία ακόμη φορά σύσσωμη βρέθηκε στην πλατεία η ακαδημαϊκή κοινότητα του ΤΕΙ Μεσολογγίου με επικεφαλής τον πρύτανη Βαγγέλη Πολίτη Στεργίου. Ξεχωριστή για μία ακόμη φορά ήταν η παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, ο οποίος στηρίζει ένθερμα τον αγώνα των Μεσολογγιτών και Αιτωλοακαρνάνων από την έναρξή του.

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου  Παναγιώτης Κατσούλης διανύοντας μαζί με το Φώτη Τσιφοπανόπουλο και την Γιώτα Μούτσιου Νικολοπούλου την 5η μέρα απεργίας πείνας, είπε με νόημα πως οι μέρες που ακολουθούν παραμένουν κρίσιμες, με τις φήμες περί δήθεν ευνοϊκής αντιμετώπισης των αιτημάτων του Μεσολογγίου να αποτελούν προσπάθεια αποπροσανατολισμού και διάσπασης. Αφησε μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο νέας μεγάλης κινητοποίησης στην Αθήνα, με ταυτόχρονο κάλεσμα σε όλες τις τοπικές κοινωνίες της χώρας που ταράσσονται το τελευταίο διάστημα από το σχέδιο «Αθηνά». Μετά τις ομιλίες, ακολούθησε πορεία προς την Πύλη και αμέσως μετά οι διαδηλωτές σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από το Τείχος.

onairnews.gr

IMG_8960   IMG_8983 IMG_8992 IMG_9009 IMG_9022 IMG_9055 IMG_9059 IMG_9060 IMG_9079 IMG_9125   IMG_9144 IMG_9149 IMG_9151  IMG_9183   IMG_9210  IMG_9257 IMG_9262  IMG_9275   IMG_9310   IMG_9340

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.