Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Μαγκριώτης: Τέλος του 2013 έτοιμη η Ιονία Οδός

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Μαγκριώτη στην Αιτωλοακαρνανία. Εστιάζουμε σε δηλώσεις του που αφορούν το έργο της Ιονίας Οδού, όπου έδωσε ουσιαστικά ένα άτυπο χρονοδιάγραμμα. Συγκεκριμένα ανάφερε ότι το έργο αυτό πιθανόν να είναι έτοιμο στο τέλος του 2013:
“Με συστηματική δουλειά και τη συνεργασία και υποστήριξη των τοπικών φορέων, πιστεύω πως μέχρι το τέλος του 2013, η Ιόνια Οδός θα έχει ολοκληρωθεί, παρ’ όλες τις καθυστερήσεις των προηγουμένων χρόνων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Μέχρι τότε, θα έχουν κατασκευαστεί όλες οι άλλες βασικές υποδομές του Ν.Αιτωλοακαρνανίας, ενώ μερικές που τώρα μελετώνται, θα βρίσκονται σε εξέλιξη. Με την ολοκλήρωση των αναπτυξιακών υποδομών η Αιτωλοακαρνανία και η ευρύτερη περιοχή, θα πατάει πλέον γερά στα πόδια της και θα μπορεί να χτίσει τη δική της βιώσιμη ανάπτυξη”.
Στο τέλος του 2010 τοποθέτησε χρονικά και τις οδικές συνδέσεις σήραγγας του Αγ. Ηλία:
Η επίσκεψη συνεχίστηκε στα έργα της σήραγγας του Αγ.Ηλία, του τμήματος “Αγρίνιο-Πλατυγιάλι-Αστακός”. Η κατασκευή του έργου “Οδικές συνδέσεις σήραγγας Αγ.Ηλία” είναι τμήμα της οδικής σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με το λιμάνι του Αστακού. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 16 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας και αναμένεται να τελειώσει στο τέλος του 2010. Τα υπόλοιπα τμήματα μελετώνται από τη Διεύθυνση Μελετών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με στόχο τη σύντομη δημοπράτησή τους.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.