Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Μαθήματα Μπριτζ


Το αγωνιστικό Μπριτζ είναι ένα από τα δύο (μαζί με το σκάκι) αναγνωρισμένα πνευματικά αθλήματα. Η Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ από το 1975 είναι ενταγμένη στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και μέλος της Πανευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μπριτζ, αναγνωρισμένου οργανισμού από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Οι αθλητές του Μπριτζ δικαιούται στο ακέραιο όλα τα προνόμια που παρέχει η Ελληνική Πολιτεία στους Πρωταθλητές της χώρας μας (άδειες, εγγραφές σε ΑΕΙ, ΤΕΙ κλπ).
Το μπριτζ είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, που αναπτύσσει τη σκέψη, την ομαδικότητα και παράλληλα μας ψυχαγωγεί.
Πρόσφατες ιατρικές έρευνες έδειξαν ότι το Μπριτζ και το sudoku βοηθούν στην καταπολέμηση του Αλτστχάιμερ.
Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ εδώ και ένα χρόνο έχει δημιουργήσει Όμιλο Αγωνιστικού Μπριτζ στο Αγρίνιο με δύναμη 30 αθλητών. Φέτος, σε μια συντονισμένη προσπάθεια διάδοσης του αθλήματος, ξεκινά μαθήματα αρχαρίων καθώς και μαθήματα για παιδιά 10 ετών και άνω. Τα μαθήματα για τους αρχαρίους θα γίνονται την Κυριακή 5 – 7:30 ή τη Δευτέρα 5 – 7:30 στο Εντευκτήριο του Πνευματικού Κέντρου (στα τρένα), εκτός αν υπάρξει άλλη συμφωνία με τους μαθητές. Τα μαθήματα για τα παιδιά θα γίνουν σε ώρα που θα προκύψει σε συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους.
Το κόστος των μαθημάτων είναι 10 ευρώ το μήνα για τους μήνες που θα διαρκέσουν τα μαθήματα (περίπου 3) και στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η έκδοση αγωνιστικού δελτίου από την Ομοσπονδία (15 ευρώ κατ’ άτομο) και οι φωτοτυπίες που θα παίρνουν οι μαθητές σε κάθε μάθημα. Τα μαθήματα για τα παιδιά είναι δωρεάν.

Δείτε περισσότερα στο site της ΕΟΜ: http://www.hellasbridge.org/
καθώς και τις δραστηριότητες του ομίλου στο blog: http://bridgedeal.blogspot.com/
Για να δηλώσετε συμμετοχή στα μαθήματα επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 26410 55655 και
26410 55700 από 9.00 π.μ έως 14.00 και  στο τηλ: 6973320528
κ. Δημήτρη Κούρτη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.