Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Μοσχολιός: “Αυτόνομο και με έδρα το Αγρίνιο το Πανεπιστήμιο”

Μοσχολιός: “Αυτόνομο και με έδρα το Αγρίνιο το Πανεπιστήμιο”

Ενημέρωση από το δήμαρχο Αγρινίου για την πορεία της “Αθηνάς”

Να σταματήσουν να απεργάζονται σχέδια ενίσχυσης άλλων ιδρυμάτων σε βάρος του νομού και του Πανεπιστημίου με έδρα το Αγρίνιο, “γιατί αλλιώς θα βρουν όλη την τοπική κοινωνία απέναντι”, κάλεσε ο δήμαρχος  κάνοντας λόγο για ένα ίδρυμα που δικαιούται η περιοχή με μεγάλα πλεονεκτήματα. “Μπορούν όλοι να καταθέσουν τις προτάσεις τους με δυο προϋποθέσεις: ότι το Πανεπιστήμιο θα είναι αυτόνομο όπως σήμερα και θα έχει έδρα το Αγρίνιο. Δεν θα γίνουμε εμείς μοχλός για απαξίωση και για άλλες επιδιώξεις σαν εκείνες που οδήγησαν στο κλείσιμο της Οικονομικής σχολής”, ανέφερε ο κ. Μοσχολιός που έκανε ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο για το που βρίσκονται αυτή τη στιγμή τα πράγματα με την υπόθεση “Αθηνά”, θυμίζοντας ότι στη τελευταία σύσκεψη με τον υπουργό Παιδείας είχε δεσμευτεί για διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες.

Μάλιστα, όπως εξήγησε, πράγματι υπάρχει ανάγκη για αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας παιδείας αλλά αυτό δεν αφορά το Αγρίνιο που διασπορά σχολών και τα τμήματά τους δεν υπάρχουν σε άλλο πανεπιστήμιο της Πάτρας, του Ιονίου, της Πελοποννήσου ή των Ιωαννίνων. Παράλληλα παρουσίασε και ένα ψήφισμα προς το υπουργείο Παιδείας με τις διεκδικήσεις και τις προτάσεις της Διοικούσας Επιτροπής. Σε αυτό το ψήφισμα  περιλαμβάνονται προτάσεις όπως η ενίσχυση της αυτονομίας και το ξεκίνημα για τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ολοκληρωθεί η ΣΔΙΤ για το παλιό αεροδρόμιο, η δημιουργία σχολών που θα μεγαλώσουν το γνωστικό αντικείμενο, η απονομή επαγγελματικών δικαιωμάτων για τους αποφοίτους, η εξέλιξη του τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος και η ενίσχυση της μέριμνας για τους φοιτητές και για στέγαση πέραν της σίτισης. Το συγκεκριμένο ψήφισμα πέρασε κατά πλειοψηφία αφού μειοψήφησαν οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης που μέσω των κ. κ. Δήμα και Σιδέρη δήλωσαν αντίθετοι στις εμπλοκή της Ε.Ε. και των ιδιωτών στα θέματα της Παιδείας, κάνοντας λόγο για εκμετάλλευση των φοιτητών, για ταξικά εμπόδια στις σπουδές  και για πολυεθνικές που βάζουν τα ιδρύματα στο στόχαστρο.

Αντίθετα οεπικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ.Νίκος Καζαντζής είπε ότι είναι παγκόσμια πρακτική οι εταιρίες να θέλουν τους απόφοιτους και μάλιστα με υψηλούς μισθούς τους πιο καλούς, και με τα συστήματα των υποτροφιών. “Δεν καταλαβαίνω γιατί να δαιμονοποιήσουμε την εμπλοκή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, που σε όλο τον κόσμο βοηθά να καταπολεμηθεί η ανεργία”, ανέφερε. “Το Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο λειτουργεί πολύ καλύτερα από πολλά άλλα επαρχιακά και μη ιδρύματα και δεν είναι ένα μικρό ασήμαντο ίδρυμα”, τόνισε. Συμπλήρωσε ότι στο Αγρίνιο οι φοιτητές δεν γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης και ότι ελπίζει να τηρηθεί η αναφορά που έκανε ο υπουργός Παιδείας(την επιβεβαίωσε και ο κ. Μοσχολιός)σε ερώτηση στη Βουλή, όπου είπε ότι στην Αιτωλοακαρνανία το εθνικό συμφέρον λέει να μην κλείσει κανένα ίδρυμα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.