Τρίτη, 25/09/2018

Νοσταλγική βραδιά από την Κινηματογραφική Λέσχη για το Μεσολόγγι της δεκαετίας του ΄60!


Μια βραδιά γεμάτη νοσταλγία και θύμησες από το παλιό Μεσολόγγι της δεκαετίας του ΄60, πρόσφεραν στους φίλους τους η Κινηματογραφική Λέσχη και ο Δημήτρης Παπαθέου ο οποίος παρουσίασε το βιβλιαράκι που έγραψε με τίτλο «ΝΤΟΡΟΣ _ χρονογυρίσματα στο Μεσολόγγι».

Στο κατάμεστο, από κόσμο κάθε ηλικίας, παραλιακό μαγαζάκι «Τουρλίδα – Ψάρι Restaurant» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Μαΐου, μια πανέμορφη βραδιά που ήταν διάχυτη από γλυκές αναμνήσεις και όμορφες μελωδίες που έπαιξε με περίσσιο πάθος η παρέα των παλιών συμμαθητών!

Στις εκδηλώσεις που πραγματοποίησε η Κινηματογραφική Λέσχη καθώς και τις δραστηριότητες και τα μελλοντικά σχέδια που προγραμματίζονται, αναφέρθηκαν οι Μάκης Θεοφιλάτος και ο Γιώργος Πανταζόπουλος.

Στη συνέχεια μίλησε για το Μεσολόγγι των ξέγνοιαστων μαθητικών και εφηβικών χρόνων της δεκαετίας του ΄60, ο συγγραφέας του βιβλίου Δημήτρης Παπαθέου και όπως αναφέρει σε κάποιο σημείο «…στο παλιό Μεσολόγγι, όταν ακόμα η φτώχεια μόνιαζε τους ανθρώπους συνήθιζαν να κάνουν μοναδικές « πλάκες», που ταίρι τους δεν υπήρχε σ΄ολάκερη τη χώρα… Παιδιά και παιχνίδια που ξεκίναγαν μετά το μεσημεριανό φαγητό και τέλειωναν με ¨Πάτερ ημών» για να μη φάμε ξύλο απ΄τις μανάδες στο γύρισμα…».

Αναμνήσεις και γεγονότα από τα παλιά παρουσίασαν με γλαφυρό τρόπο οι Χρήστος Μοσχονάς, Φώτης Σακκαρέλος και ο Μπάμπης Μπαγιώργας ενώ, αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν οι αγαπημένες ανηψιές του Ραλλού Κυριακοπούλου και Ρούλα Παπαθέου και ο φίλος του Πετρολιάς Πάϊκος.

«…Δεν μπορώ να μην υποκύψω στον πειρασμό να πω δυο λόγια για « τους σινεμάδες » μας και ιδιαίτερα για το Ζαβέρδα χειμωνιάτικο και καλοκαιρινό και ταράτσα.

Το Μεσολόγγι είχε δύο και τρείς κινηματογράφους, μη ξεχνάμε τον Πάλμο ( κινηματοθέατρο Πάλμιον ), όταν καμία άλλη πόλη στην Ελλάδα πλην Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ίσως κάποιας άλλης μεγάλης, δεν είχε καν διανοηθεί κάτι τέτοιο.

Ο κόσμος που μας άνοιγαν ήταν αυτός της Αλίκης των Θαυμάτων!

Οι πρωινές της Κυριακής με τους καουμπόηδες που νίκαγαν τους « κακούς » ινδιάνους, που τα παιδιά ανέβαιναν στα καθίσματα και φώναζαν « καν καν οι δικοί μας », αυτά τα παιδιά που αργότερα γίνανε γιατροί και στρατιωτικοί…»

Ακολούθως ανέλαβε ¨δράση¨ η παρέα με τους φίλους τους παλιούς και με τις κιθάρες τους ξαναθυμήθηκαν αξέχαστα τραγούδια που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή και τα ανέμελα νεανικά χρόνια!

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου ολοκλήρωσε για φέτος τις προβολές και τις εκδηλώσεις της και ανανέωσε το ραντεβού με τους φίλους του κινηματογράφου για τον επόμενο Σεπτέμβριο!

Διαβάστε επίσης

Facebook comments:

Σχολίασέ το

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.