Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Οριστικά τα λεφτά του "Πίνδος" για δρόμους-Εγκρίθηκε η δημιουργία του δασικού χωριού Αμβρακίας του Θέρμου.

Οριστικά τα λεφτά του "Πίνδος" για δρόμους-Εγκρίθηκε η δημιουργία του δασικού χωριού Αμβρακίας του Θέρμου.

Ολοκληρώθηκαν χθες το μεσημέρι (Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008) στη Φλώρινα, οι διήμερες εργασίες της 8ης Συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής και της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης Πίνδου (Πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ).
Όπως είχαμε γράψει και παλαιότερα τα λεφτά του Πίνδος στην Αιτωλοακαρνανία ( ύψους 3.000.000 ευρώ)θα πηγαίναν κυρίως σε οδοποιία, όπερ και εγένετο,
καθώς η επιτροπή ένταξε τα χρήματα αυτά σε έργα στον Άξονα 1 του Προγράμματος (Βελτίωση Βασικών Υποδομών και Ποιότητας ζωής) και στα μέτρα (1,1 και 1,2 / Έργα μεταφορικής υποδομής, Έργα σύνδεσης με την ευρύτερη περιοχή και έργα οδοποιίας στο εσωτερικό της περιοχής μελέτης)
Από την άλλη άνοιξε ο δρόμος για τη δημιουργία του δασικού χωριού Αμβρακίας Θέρμου με πιστωση 1.000.000. ευρώ. Αυτό είναι αναμφίβολα πολύ καλό για τη περιοχή. Χρόνια τώρα γίνονται προσπάθειες για την δημιουργία του δασικού χωριού. Ας αποτελέσει αυτό παράδειγμα και για άλλες περιοχές με εξίσου πολλές φυσικές ομορφιές, οι οποίες αντί να τις αξιοποιήσουν, ρίχνουν τον ύπνο του δικαίου.
Τέλος, σύμφωνα με τη νομαρχία ο κ. Σώκος πρότεινε την ένταξη στο Πίνδος των δημοτικών διαμερισμάτων με υψόμετρο 600μ και πάνω, κάτι που δεν έγινε δεκτό από τον Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου λόγω λόγω της αδυναμίας αύξησης του προϋπολογισμού του Προγράμματος.
Περισσότερα για το δασικό χωριό Αμβρακίας στο http://www.ambrakia.gr/portal.php

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.