Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Πάσχα 2010: Ένας μικρός απολογισμός..

Πάσχα 2010: Ένας μικρός απολογισμός..

Οι μέρες των διακοπών του Πάσχα πλησιάζουν προς το τέλος τους.
Φέτος το Πάσχα είχε αναμενόμενες στιγμές αλλά επεφύλασσε και εκπλήξεις δυσάρεστες..
Κρατάμε το γεγονός ότι συγκριτικά με άλλες χρονιές υπήρχε ελαφρώς λιγότερη κίνηση. Επίσης διστακτικός ήταν ο κόσμος και με τις πασχαλινές αγορές.
Το καινούργιο ήταν η κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μ.Παρασκευής με τη συνάντηση των επιταφίων που είδατε σε προηγούμενη ανάρτηση, την οποία ζήσαν για πρώτοι φορά αρκετοί αγρινιώτες νεότερης γενιάς.
Και βέβαια το καθιερωμένο έθιμο των Χαλκουνιών..
Ειδικά τα δύο παραπάνω άφησαν έκπληκτους πολλούς ξένους που φιλοξενούνταν στην πόλη μας, οι οποίοι-όπως και οι ίδιοι τους ακούσαμε- έχουν να μεταφέρουν θετικές εμπειρίες και να πούν έναν “καλό λόγο” για το Αγρίνιο.
Από την άλλη η αιτωλοακαρνάνικη ύπαιθρος έσφιζε από ζωή έστω και για λίγες μέρες, καθώς πέραν των ετεροδημοτών, πολλοί συντοπίτες μας επιλέγουν να περάσουν αυτές τις ημέρες στα όμορφα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας.
Δυστυχώς δεν έλειψαν δυσάρεστα και άσχημα συμβάντα, όπως ο τραυματισμός δωδεκάχρονης στο πρόσωπο από ρίψη βεγγαλικών στον Ι.Ν Αγίας Βαρβάρας. Επιτέλους πότε θα ληφθούν μέτρα, ώστε να αποτρέπουν τέτοια γεγονότα;
Στην ημερήσια διάταξη η κίνηση και το μποτιλιάρισμα στους δρόμους μας, οι οποίοι επιεικώς είναι αφιλέξονοι και επικίνδυνοι να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό εκδρομέων.
Η πόλη ζούσε ( και ζεί) αυτές στις μέρες στους δικούς της ρυθμούς. Καιρός αρκετά καλός, με τα σύννεφα όμως της επικαιρότητας να είναι έστω και πρόσκαιρα μακριά. Χαρακτηριστικά, απαρατήρητη πέρασε η στάσιμα αρνητική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ( το επιτόκιο δανεισμού παραμένει απαγορευτικά υψηλό).
Η δική της “ανάσταση” μάλλον αργεί να έρθει..
Μέχρι τότε όμως ας ζούμε εμείς τη δικιά μας. Και αυτή δεν είναι άλλη από το να ατενίζουμε το κάθε τι προπάντων με αισιοδοξία..

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.