Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Παγώνει μέχρι νεοτέρας το θέμα του Εφετείου

Παγώνει μέχρι νεοτέρας το θέμα του Εφετείου

Τελικά το πολύπαθο ζήτημα της ίδρυσης του Εφετείου στο Αγρίνιο φερεται να “σκάλωσε” στην κόντρα Χανίων-Ηρακλείου. Η ίδρυση Εφετείων σε Χαλκίδα, Αγρίνιο και Μυτιλήνη εξετάζεται ως “πακέτο” μαζί με εκείνη του Ηρακλείου. Αν υλοποιούνταν άμεσα η ίδρυση τους στις τρείς προαναφερθείσες πόλεις, τότε θα δημιουργούσε “προηγούμενο” που θα άνοιγε το δρόμο και στο Ηράκλειο. Η καυτή περίπτωση του Ηρακλείου είναι εκείνη που δημιουργεί ουσιαστικά την όλη εμπλοκή στο θέμα κατά κύριο λόγο.

Το θέμα επανέφερε στην επικαιρότητα ο βουλευτής Λέσβου κ. Γιαννέλης, ο οποίος προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ίδρυσης Εφετείου στη Μυτιλήνη. Ύστερα όμως από τη συνάντηση με τον γραμματέα της Κ.Ο. του κόμματος έριξε τους τόνους.

Επίσημα η κυβέρνηση μέσω του κ. Αντώναρου δήλωσε ότι το θέμα αύτο βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης. Από την άλλη όμως είναι αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο η ίδρυση των τεσσάρων Εφετείων να συνεξεταστεί, έχοντας πρώτα τη πολιτική συναίνεση όλων των κομμάτων, κάτι που απεμπλέκει τα εκάστοτε κυβερνόντα κόμματα από τις συμπληγάδες των τοπικών αντιπαραθέσεων.

Αυτό που αναρωτιόμαστε εμείς είναι αν ποτέ θα βρίσκονταν βουλευτής δικός μας να έκανε εξίσου δυναμική παρέμβαση σαν εκείνη του κ. Γιαννέλη για ένα τέτοιο ζήτημα. Πράγμα ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς αν αποτολμούσε κανείς κάτι τέτοιο, θα υπήρχε κάποιο πολιτικό κόστος, δεδομένου ότι το πρόβλημα εδώ αφορά καθαρά τον νομό μας.

Μήπως όμως η ιστορία δεν θυμάται αυτούς που υποστήριζαν απόψεις που να ήταν αρεστές αλλα αυτούς που είχαν την πυγμή να τις περάσουν, έστω και αν δυσαρεστούσαν κάποιους;

Γιατί αν επαναπαυτούμε στην πρώτη λογική τότε για πολλά χρόνια ακόμα οι πολιτες της πόλης μας θα ταλαιπωρούνται στη Πάτρα για τις δικαστικές τους υποθέσεις..

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.