Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

Περιμένοντας το χρίσμα…

Περιμένοντας το χρίσμα…

Φουντώνουν τελευταία τα σενάρια περί ονοματολογίας στο διευρυμένο πλέον δήμο Αγρινίου. Οι μνηστήρες για την ώρα –όπως τουλάχιστον λέγεται- είναι πολλοί και απ ότι φαίνεται η εσωκομματική μάχη του χρίσματος, έστω και άτυπα, έχει αρχίσει για τα καλά. Έτσι, κάποιοι πραγματοποιούν διερευνητικές επαφές, ενώ κάποιοι άλλοι δουλεύουν αθόρυβα περιμένοντας την κατάλληλη ώρα για να εκφράσουν δημόσια την κάθοδό τους στην εκλογική αρένα.

Τα ονόματα τα έχουμε επαναλάβει και σε παλιότερη ανάρτησή μας και λίγο πολύ πλέον είναι γνωστά. Από το ΠΑΣΟΚ ο Παύλος Μοσχολιός έχει τον πρώτο λόγο ως εν ενεργεία δήμαρχος, ενώ και ο πολιτευτής Βασίλης Αντωνόπουλος φέρεται να επιθυμεί να διεκδικήσει το χρίσμα προβάλλοντας ως επιχείρημα τις 25.000 ψήφους που έλαβε στις πρόσφατες εκλογές. Απ την άλλη, στη ΝΔ ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές που προκρίνουν ως λύση το βουλευτή Δημήτρη Σταμάτη, με το δημοτικό σύμβουλο Νίκο Καζαντζή να δηλώνει παρών στο ενδεχόμενο να ηγηθεί του γαλάζιου ψηφοδελτίου. Βέβαια τόσο στο κυβερνών κόμμα όσο και σε αυτό της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παίξει ρόλο εάν το χρίσμα θα δοθεί με ”απευθείας ανάθεση”’ από Ιπποκράτους και Ρηγίλλης ή εάν θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές διαδικασίες με επιλογή υποψηφίων από την κομματική βάση.

Σε κάθε περίπτωση οι εν λόγω εκλογές πέραν της χωροταξικής αλλαγής θα έχουν και διαδικτυακό ενδιαφέρον, αφού η σύγχρονη επικοινωνιακή πολιτική επιτάσσει τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Μάλιστα χθες ενημερωθήκαμε από σχετικό δελτίο τύπου, ότι ο Παύλος Μοσχολιός ανέβασε αυτές τις ημέρες στον κυβερνοχώρο την προσωπική του σελίδα, γεγονός το οποίο συνδέεται και με την 14η Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους. Απ ότι φαίνεται τα εκλογικά όργανα άρχισαν να κουρδίζονται σιγά σιγά…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.