Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Σενάρια για τούνελ στην "Παλιοβούνα".

Σενάρια για τούνελ στην "Παλιοβούνα".
Είχαμε αναφέρει πριν μερικούς μήνες, ότι στα πλαίσια της κατασκευής της Ιονίας οδού μελετόταν η λύση της διαπλάτυνσης του ήδη υπάρχοντος δρόμου προς τα έξω στην περιοχή της Κλόκοβας.( Κατά κόσμον : Παλιοβούνα) . Μάλιστα είχαν ξεκινήσει ήδη σχετικές μελέτες το καλοκαίρι.
Τώρα όμως ακούγονται νέα σενάρια, που προβλέπουν ξανά τη διάνοιξη τούνελ , χαμηλά του ορεινού αυτού όγκου. Το τούνελ θα συνδέεται με το υπάρχον όδικο δίκτυο μέσω της Μακύνειας ανατολικά και θα καταλήγει στο ύψος περίπου της Γαβρολίμνης. Γιατί άραγε τροφοδοτούνται αυτά τα σενάρια; Μήπως οι έως τώρα μελέτες έδειξαν ότι είναι δύσκολο το εγχείρημα της διάπλάτυνσης του συγκεκριμένου τμήματος του δρόμου; Θυμίζουμε πάντως ότι πριν χρόνια, όταν είχε ξανατεθεί το ζήτημα τούνελ, γνωστή εταιρία είχε διστάσει να το αναλάβει λόγω της επικινδυνότητας του εν λόγω εγχειρήματος.
Υ.Γ.: Στην παρούσα φωτογραφία προσπαθούμε να αναπαραστήσουμε πρόχειρα το τι υπάρχει ως σκέψη. Με κόκκινο είναι ο υπάρχων δρόμος και με διακεκομμένο κίτρινο είναι το κομμάτι που θα περνά μέσα από το βουνό.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.