Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Σουφλιάς: Εκτροπή Αχελώου σε 4-5 χρόνια!

Σουφλιάς: Εκτροπή Αχελώου σε 4-5 χρόνια!
Μπορούμε να πούμε ότι διανύουμε την..εβδομάδα Σουφλιά, καθώς ο εν λόγω υπουργός μετά το χωροταξικό σχέδιο που παρουσίασε τις προάλλες, χθες επανήλθε δριμύτερος στο θέμα της εκτροπής του Αχελώου.Και όλα αυτά στο πλαίσιο της προστασίας των υδάτινων χώρων.Ο εν λόγω υπουργός εξακολουθεί να επιμένει ότι τα νερά της Αιτ/νιας περισσεύουν, ενώ τα νερά της Θεσσαλίας λιγοστεύουν.Χθες λοιπόν έκανε την εκτίμηση ότι τα έργα αν προχωρήσουν με αυτούς τους ρυθμούς, σε 4-5 χρόνια η εκτροπή θα έχει ολοκληρωθεί.
Η απόφαση του ΣτΕ( Συμβούλιο της Επικρατείας) τον Οκτώβρη έβαλε φρένο στο σχεδιαζόμενο αυτό έγκλημα και μάλιστα η σύμβουλος του Σ.τ.Ε. κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου τάχθηκε υπέρ της αποστολής προδικαστικού ερωτήματος στοΕυρωπαϊκό Δικαστήριο.Οπότε από δικαστικής πλευράς η εκτροπή έχει να αντιμετωπίσει και το ΣτΕ αλλά και κατά πάσα πιθανότητα το Ευρωπαικό Δικαστήριο.
Τα 4-5 χρόνια δεν έφταναν στους νομάρχες Θεσσαλίας, οι οποίοι τον περασμένο Οκτώβρη ζητήσαν να αποδεσμευτούν χρήματα για να ολοκληρωθεί το έργο σε 7-8 χρόνια όπως οι ίδιοι υπολογίζουν.Αντί αυτού μόνο ένα μέρος κατάφεραν να αποδεσμεύσουν, το οποίο όπως λένε οι ίδιοι θα καθυστερήσει το έργο έως και 25 χρόνια!Βλέπετε κύριοι λεφτά δεν παίρνετε από την Ευρωπαική Ένωση για να γίνει τέτοιο οικολογικό έγκλημα.
Αναμένονται εξελίξεις..

Υ.Γ
Αντίθετα εδώ στην Αγρια Δύση επικρατεί σιωπή..Τα γυαλιά σας έβαλαν σε όλους στο συγκεκριμένο ζήτημα η επιτροπή στον αγώνα κατά της εκτρόπής του Αχελώου και οι αντιεξουσιαστές.Το νου σας γιατί εκεί στη Θεσσαλία το παλεύουν..Πριν είναι πολύ αργά!

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.