Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Συνάντηση Bυζαντινών Xορωδιών στο Αγρίνιο.

Συνάντηση Bυζαντινών Xορωδιών στο Αγρίνιο.

Tο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου “Στέλιος Τσιτσιμελής» και ο Σύλλογoς Ιεροψαλτών Ν. Αιτωλ/νίας «Άνθιμος ο Αρχιδιάκονος» με έδρα την πόλη του Αγρινίου στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου, προστάτου και πολιούχου της πόλεως του Αγρινίου, σας προσκαλούν στη Συνάντηση Βυζαντινών Χορωδιών, την Τετάρτη 6 Μαΐου και ώρα 7.30 μ.μ. στο «Παπαστράτειο» Μέγαρο Αγρινίου. Στην Συνάντηση θα συμμετέχουν:

-Ο Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής Μουσικής «ΤΟ ΕΝΔΟΦΩΝΟΝ» εξ Ιωαννίνων υπό την διεύθυνση του Άρχοντος Υμνωδού της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας & Πρωτοψάλτου κ. Σπυρίδωνος Υφαντή,

-Ο Βυζαντινός Χορός «ΤΡΟΠΟΣ» εξ Αθηνών υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου & Δασκάλου της Ψαλτικής Τέχνης κ. Κων/νου Αγγελίδη και

-Χορός ψαλλόντων του Συλλόγου Ιεροψαλτών Νομού Αιτωλοακαρνανίας «Άνθιμος ο Αρχιδιάκονος» υπό την διεύθυνση του προέδρου αυτού κ. Χρήστου Μουσελίμη, καθηγητού Φυσικών Επιστημών – Βυζαντινής Μουσικής.

Είσοδος Ελεύθερη.

Σχόλιο: Eμείς πραγματικά χαιρόμαστε όταν τέτοιες εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στην πόλη μας. Ειδικότερα, σε ότι αφορά το Σύλλογο των Ιεροψαλτών του νομού μας, αξίζει να αναφέρουμε ότι συντελείται ένα αξιόλογο έργο και είναι ιδιαίτερα παρήγορο το γεγονός, ότι το νέο Δ.Σ. του που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες του περασμένου Νοεμβρίου, αποτελείται κατ’εξοχήν από νεαρά σε ηλικία πρόσωπα, γεμάτα όρεξη και μεράκι για τη διάδοση της Βυζαντινής Μουσικής στον τόπο μας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.