Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Συνέντευξη του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Γιώργος Τζωρτζόπουλος στην εφημερίδα Πολιτεία:

Παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα:
Σκληρός με όσους αμφισβητούν την απόφαση για τοπενθήμερο θερινό ωράριο και σε όσους επικρίνουν τον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου
«Το χρήμα σήμερα δεν κινείται στην πόλη. Δεν υπάρχει έμπορος στην πόλη που να μην έχει νοιώσει στο «πετσί» του την τρομακτική συρρίκνωση του τζίρου του. Μια βόλτα στην αγορά το αποδεικνύει άμεσα. Τα μόνα καταστήματα που διατηρούν ακόμα τις ουρές είναι τα πιστωτικά». Με αυτά τα λόγια μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Γιώργος Τζωρτζόπουλος περιγράφει την κατάσταση στην αγορά του Αγρινίου.
Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου απαντά στις επικρίσεις για ιδεολογική περιχαράκωση του Συλλόγου, για τη λειτουργία του και για το γεγονός πως πολλοί έμποροι δεν είναι μέλη του.
Εξάλλου μιλάει με σκληρή γλώσσα για το θέμα του θερινού πενθήμερου σημειώνοντας πως «το Δ.Σ. μέσα στον Ιούλη θα μιλήσει καθαρά για το ποιοι και γιατί «μπροστινοί» ή από πίσω σήκωσαν το θέμα, αναδεικνύοντας το μικρό σε μέγιστο και συνειδητά αγνοώντας και περιφρονώντας τα σημαντικά.».

“Για μένα ανεξάρτητα από τις φωνές που κατακρίνουν το Δ.Σ. γιατί έκανε νέα σύσκεψη, πιστεύω ότι έπραξε σωστά παρά το γεγονός ότι έχουν σε πολλά δίκιο, όσοι το θεώρησαν ανεπίτρεπτο καταστατικά και συνδικαλιστικά.
Η σύσκεψη ήταν ανοιχτή, συμμετείχαν με λόγο και ψήφο και δεκάδες έμποροι, που δεν είναι σήμερα μέλη του Συλλόγου και η ονομαστική φανερή ψηφοφορία διασφαλίζει απόλυτα το αποτέλεσμα.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν συντριπτικό υπέρ του πενθημέρου. Τα ποσοστά δε ανάμεσα στο υπέρ και κατά ήταν στα ίδια επίπεδα και στην ψήφο των μη μελών καταρρίπτοντας το σχετικό μύθο περί διαφωνούντων μη μελών.
Το σημαντικό αυτή τη στιγμή, δεν είναι αν κάποιοι ανοίξουν, όπως δεν θα ήταν και το αν καταργούνταν το 5θήμερο ή τροποποιούνταν. Το σημαντικό είναι άλλο. Δηλαδή πως κάποιος που ζητά νέα σύσκεψη και γίνεται δεκτό το αίτημα του μετέχει στη σύσκεψη, καταθέτει τις απόψεις του και ψηφίζει, όταν αποτυγχάνει να γίνει πλειοψηφία, δηλώνει ότι θα την περιφρονήσει. Η αξιοπρέπεια ξέρετε για μένα πρέπει να είναι ακριβότερη από όποια αναμενόμενα ευρουδάκια. “

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.