Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

Σύλληψη λαθρομεταναστών

Σύλληψη λαθρομεταναστών

Την 4-11-2009 και ώρα 03.00΄, στο 20ο χλμ της…Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, αστυνομικοί του Τ.Δ.Λ. Πρέβεζας συνέλαβαν έναν αλλοδαπό γιατί μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας με Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας έτερου αλλοδαπού, έξι (6) λαθρομετανάστες με τελικό προορισμό το Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας, έναντι χρηματικής αμοιβής. Από την προανάκριση προέκυψε ότι σε βάρος του ενός εκ των λαθρομεταναστών ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας, συνεπεία διοικητικής του απέλασης.Ο διακινητής και οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Πρέβεζας, ενώ το όχημα κατασχέθηκε από το Τ.Δ.Λ. Πρέβεζας, που διενεργεί την προανάκριση.

Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης είναι ένα από τα σημαντικότερα της χώρας μας, τόσο ως πρόβλημα καθε αυτό, όσο και στο τρόπο αντιμετώπισης του. Έως τώρα γνωρίζαμε ότι ακριτικές περιοχές ( ιδίως ο Έβρος και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου”επιλέγονται” από τα δίκτυα λαθρομετανάστευσης ως προσωρινοί προορισμοί “ελπίδας” για εκείνους που προέρχονται από την Ασία και την Αφρική, εκμεταλλευόμενα με αυτό το τρόπο το δράμα τους.

Από την άλλη η ελληνική πολιτεία αδυνατεί ως τώρα να δώσει τις απαιτούμενες λύσεις στο εν λόγω ζήτημα. Να λοιπόν που ακόμα και η πόλη μας είναι μέρος ( έστω και μικρό σε σχέση με άλλα) του όλου αυτού ζητήματος. .

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.